Közösség & HR

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?
A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
Jövőkutató divíziót gründolt a Samsung
Az egyelőre nem világos, hogy a részlegnek pontosan mit és mikorra kellene produkálnia ahhoz, hogy eredményesnek minősüljön a dél-koreai elektronikai óriás kísérlete.
Feleannyi pénz áramlott 2023-ban az európai startupokba
Az idén megközelíteni sem sikerült a világjárványt követő csúcsokat, miközben Európában nem a mesterséges intelligencia, hanem az éghajlat-technológia volt a slágertéma.
Rögtön 18 ország csatlakozott a britek által kidolgozott MI-irányelvekhez
Globális szabványt csinálnának a biztonságos MI-rendszerek fejlesztésére vonatkozó irányelvekből, amelyek sikerét a fejlesztők minél nagyobb arányú bevonásától várják.
Váratlan helyről jött a Killnet-főnök leleplezése
A jellemzően a Kremlnek kedves célpontokat támadó hekkerbanda állítólagos fejének személyes információi a helyi állami média hasábjain tűntek fel.
A Google keresője is tehetetlen az MI-vel hamisított képekkel szemben
Addig nincs nagy baj, ameddig megáll a dolog a gitározó hawaii zenészeknél, de nem úgy tűnik, hogy éppen ott fog megállni.
Leginkább púderezés megy klímavédelem kapcsán a techszektorban
Legalábbis erre jutott a Greenpeace tanulmánya, amelyben a legjelentősebb elektronikai beszállítók és összeszerelők környezetvédelmi vállalásait és tetteit vették górcső alá.
A tévékockájából csinált felhős vékonyklienst az Amazon
Az AWS is feltette a régi lemezt: ha minden vállalati folyamat a felhőben fut, a dolgozónak minek kellene bármi egy asztali jelfogón kívül?
Nem viccből csinálják: új lendületet vett az IBM mesterséges intelligenciája
Az év elején megújított partnerprogramról és a vállalati alkalmazásra fejlesztett, üzleti területeket célzó watsonx platformról beszélgettünk az IBM alelnökével a gyártó budapesti partnerkonferenciáján.
Ne spórolj a védelmen!
Bizonytalan gazdasági időszakban a vezetők gyakran kénytelenek megszorítani a biztonsági befektetésekre szánt erőforrásaikat. Ha azonban a védelmen spórolunk, sokkal valószínűbb, hogy cégünk kiberbűncselekmény áldozatává válik.
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.