Piaci hírek

Megállíthatatlannak tűnik a mobile money

A következő években felhasználóik számát és közvetett jelentőségüket tekintve is nagy felfutás előtt állnak a mobil alapú fizetési megoldások.
 
Csúcsvezetők belépési adatait árulják a neten
A közepes és nagyobb vállalatok igazgatóinak, elnökeinek, ügyvezetőinek levelezéséhez hozzáférést biztosító jelszavakat hirdetésben kínálják megvételre. Az ár nagyban függ a cégmérettől és a pozíciótól.
4iG: plusz 34 százalék
Ez az idei első három negyedév mérlege. Nincs ok panaszra, habár a tavalyi 200 százalék biztosan szebben mutatott. Már közel ezer fő dolgozik a vállalatnál.
Orwelli rémálomról beszélnek a Microsoft 365 újítása kapcsán
A Microsoft a hónap közepén vezette be élesben a Productivity Score-t, ami a kritikusai szerint megágyaz a dolgozó totális megfigyelésének.
Harmadával bővül idén az e-kereskedelem
Még hátra van pár hét az évből, de a nemrég bevezetett újabb korlátozások és a karácsonyi bevásárlások miatt biztosan jó évet zárnak az online áruházak.
Elszivárog Kínából az Apple-eszközök gyártása is
A tajvani Foxconn más iparági szereplőkhöz hasonlóan Indiában és Vietnámban terjeszkedne, ahova fokozatosan átköltöztetné kínai tevékenységének jelentős részét, így az iPad-ek, MacBookok vagy iPhone-ok gyártását is.
Megszületett az egységes EU-s adatpiac alapdokumentuma
Ez még csak a tervezet. Az EB szerint a keretrendszer lehetővé teszi az Unió belső adatpiacán a biztonságos adatmegosztást.
Kitiltás lehet az orosz válasz a közösségi média cenzúrájára
A törvénytervezet már a Duma asztalán van, amelynek elfogadása esetén az egész országból kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot.
Könnyen fenyítő eszközzé válhat az online meetingeket támogató algoritmus
Semmi sem marad rejtve a megbeszélést vezető főnök előtt. Egy startup MI-je figyeli, hogy ki nem teszi oda magát.
Adatbázis készül a mesterséges intelligencia baklövéseiről
Az AIID adatbázisa a gyakorlati MI-alkalmazások torz, veszélyes vagy csak ineffektív eseteit gyűjtené össze, hogy ezekből tanulva sehol se kövessék el másodszor is ugyanazokat a hibákat.
Magába olvasztaná a Slacket a Salesforce
Lapértesülések szerint napokon belül várható a sok milliárd dollárt megmozgató üzlet hivatalos bejelentése.
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.