Kölcsönösen támogatni fogják egymást az appok, sőt, jön a Dropbox WP verziója is.

A Microsoft újabb jelét adta annak, hogy a felhő alapú megoldásokkal szeretné még jobban megerősíteni magát. Ennek jelei már a korábbi, főleg Office-szal kapcsolatos fejelsztések kapcsán is észrevehetők voltak, most pedig egy olyan együttműködést kötött meg a redmondi vállalat, amit az átlag-, illetve KKV-s felhasználók is értékelni fognak.

Szerkesztés, tárolás oda-vissza

A Dropbox blogján megjelent bejegyzés szerint 35 milliárd Office dokumentum, táblázat, prezentáció található meg a szolgáltató felhőjében, ami elegendő okot szolgáltat arra, hogy a felhasználók ne csak egyszerűen tárolják, hanem a mobilos, táblagépes appok segítségével szerkeszthessék is a Dropboxban tárolt állományaikat. Sőt, a dolog oda-vissza érvényes, azaz nem csak a felhőbe mentett fájlok módosíthatók, hanem az Office appon keresztül is menedzselhetők a dokumentumok.

Ez a gyakorlatban azt jeleneti, hogy az Office-on belül külön forrásként jelennek meg a dropboxos fájlok, amelyekkel ugyanúgy dolgozhatunk, mint az ott létrehozottakkal. Az itt megnyitott fájlok probléma nélkül menthetők Dropboxra, sőt, még az is megoldott, hogy az eredetileg Dropboxban létrehozott, tárolt doksikat az Office segítségével lehessen megosztani másokkal.

Az együttműködés legfontosabb eleme tehát az, hogy a fájlok rendszerezése, megosztás az Office elhagyása nélkül történik, a változtatások pedig netkapcsolat mellett azonnal megjelennek a különböző eszközökre telepített alkalmazásokban. Az együttműködés másik oldala, hogy a Dropboxban tárolt fájlok az app felületén szerkeszthetők, így egy otthon megkezdett, majd feltöltött munkához menet közben is módosíthatjuk.

Jövőre jöhet a web

A két cég között együttműködés jelenleg az androidos és iOS alkalmazásokra vonatkozik, az új funkciók pedig a következő pár hét során kerülnek be a szolgáltatásokba. A Dropbox azt is előrevetítette, hogy a partnerség jövőre a szerkesztési lehetőségek webes felületekre való kiterjesztésével folytatódik, vagyis a két szolgáltatás átjárhatósága valóban teljes körű lesz. A hab a tortán pedig végül annak hivatalossá tétele, hogy az elkövetkező hónapokban végre megjelenik a hivatalos Dropbox alkalmazás Windows Phone-ra – ideje volt.

Mobilitás

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.