Mobilitás

A járvány is segítette a mobilnetet, de a vezetékes még népszerűbb

Az NMHH kutatása szerint már a felnőttek és a gimnazista korúak 67 százalékának van mobilnetje.
 
Kriptovalutázik az egyik legnagyobb amerikai tőzsdeindex
Kriptovaluta-indexet indít az S&P Dow Jones Indices egy New York-i tanácsadó céggel.
A desktop PC az új fax
A jó öreg asztali gépeket az elmúlt években sem kapkodták el, de az idei különleges helyzetben még látványosabbá vált az a kétarcúság, ami a személyi számítógépek piacát jellemzi.
Az amerikai hadsereg most egyetemekkel keres kiber-kecskebűvölőket
Annyira komolyan gondolják, hogy a hadsereg egyik kutatóintézete több mint 6 millió dollárral finanszíroz egy ötéves kutatási projektet.
Délkelet-Ázsiával lép digitális szövetségre az Európai Unió
A most beindított, európai támogatással létrehozott árutovábbítási rendszer mellett együttműködnének a digitális szabványok, a kiberbiztonság, az oktatás vagy a nagy teljesítményű számítástechnika fejlesztésének területén is.
Válságból új ipari forradalom: a netre költözött a Manufacture IT konferencia
A válsághelyzetre való tekintettel mi is teljesen új formát adtunk negyedik éve megrendezett ipari-informatikai eseményünknek.
Az ipari IoT vonalán is erősít az AWS
A gépek teljesítményét és hasznos működési idejét is felhúzzák az Amazon Web Services héten bejelentett eszközei.
Megszabadulna nem létező üzletétől az Uber
A vállalat eredeti tervei szerint már javában futnia kellene a légi telekocsi-szolgáltatásnak, most azonban az egész légitaxis üzletág repülhet.
Az emberi pilótát és egymást is segítő drónflottát tesztel a Boeing
Az öt, egyelőre csak kisebb méretű autonóm repülő szerkezet Ausztráliában tett meg néhány kört, miközben a mesterséges intelligenciának köszöhetően méhrajként osztották meg egymással a lényeges információkat.
A Szilícium-völgy emblematikus cége hagyja ott Kaliforniát
A HPE hivatalosan is bejelentette, hogy Houstonba helyezi át székhelyét. Egyre több technológiai vállalat választ a kaliforniainál olcsóbb helyszínt magának.
Hatott a felháborodás: nem mér egyéni teljesítményeket a Productivity Score
A Microsoft bejelentette, hogy visszavesz a funkcióból: mostantól csak szervezeti szinten ad összesített adatokat a produktivitásról.
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.