Közösség & HR

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
Az EKB egységes uniós szabályokat akar a kriptovalutázó bankokra
A EU központi bankja a kockázatelemzésre, a szakértelemre és tőkekövetelményekre vonatkozó előírásokat is egységesítené.
Ideje Chrome-ot frissíteni
A böngészőben nemrégiben talált hiba súlyos fenyegetést jelent, ezért mindenkinek ajánlott ellenőrizni, hogy a program legújabb verziója fut-e a gépén.
Elege van a trehány hibajavításokból, bekeményít a Zero Day Initiative
A ZDI fel fog lépni azokkal a szoftvergyártókkal szemben, melyek rendre hibás biztonsági javításokat szállítanak. A szervezet szóvivője az okokról beszélt a SecurityWeeknek.
A kínai big tech kénytelen kiszolgáltatni algoritmusait a kormánynak
Az olyan kínai internetes óriáscégek, mint az Alibaba, a Tencent vagy a TikTokot üzemeltető ByteDance, most először osztották meg algoritmusaik részleteit a kínai szabályozóval, amelyik ezeknek kisebb-nagyobb részét közzé is tette egy katalógus formájában.
Az anyag, ami köröket ver a szilíciumra
Az amerikai kutatócsapat előzetes vizsgálatai alapján a köbös bór-arzenid hővezetés szempontjából például közel tízszer jobb a csipgyártásban jelenleg általánosan használt szilíciumnál. Az esetleges őrségváltás azért odébb van.
Miért érdekes, ha valaki Doomot játszik egy traktoron?
Egy hekker látványosan hívta fel rá a figyelmet, hogy a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási rendszerek biztonsága mellett a gazdálkodók javításhoz való joga sem érvényesül megfelelően.
Teljes gázra állították a fűnyírót a startupoknál
A második negyedév közel tízszer annyi elbocsátási akciót hozott a technológiai startupoknál, mint az első. A helyzet a folyó negyedévben sem tűnik csillapodni.
Egy ilyen kibertámadásnak horrorisztikusak lehetnek a következményei
Ransomware-rel támadták egy brit vízműszolgáltató vezérlőrendszereit.
Átalakul a 4iG menedzsmentje
A cég többek között az utóbbi évek gyors növekedését igyekszik lekövetni a stratégiai és operatív szerepkörök szétválasztásával.
Nem sokkal drágult a hazai mobilozás
Csak bizonyos telkók és csak egyes csomagok esetében talált árváltozást az NMHH első félévre vonatkozó elemzése.
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.