Biztonság

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
A legtöbb szervezetet a frász kerülgeti a publikus felhő biztonságától
Illetve annak hiányától. A Sophos felmérése szerint tízből hét vállalatnál jegyeztek valamilyen biztonsági incidenst az elmúlt év során, összességében pedig 96 százalékuk tartja IT-biztonsági szempontból problematikusnak az általa használt szolgáltatásokat.
A Tesla már az idén megvalósítaná a teljes autonómiát
Elon Musk szerint minden fundamentális akadály elhárult az 5-ös szintű önvezető technológia megvalósítása előtt, ami már ebben az évben a Tesla rendelkezésére állhat.
Így készítettem Java JRE-t
A közelmúltban alaposan körbejártuk, milyen lehetőségek közül választhat, aki nem tud lemondani a Javáról. Most bemutatunk egy konkrét megoldást is. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Mobilos app segítene a kelet-afrikai sáskák megfékezésében
A vándorsáskák hatalmas területen végeznek hosszú évtizedek óta nem látott pusztítást, a védekezés hatékonysága pedig a nagyban függ a minél pontosabb adatgyűjtéstől.
Működő üzlet lett a Google ballonjaiból
Az internetszórásra képes eszközöket elsőként Kenyában vetik be kereskedelmi szolgáltatásként.
Ellentmondásos a kkv-k és a home office kapcsolata, mégis tartós lehet a liezon
A kényszer nagy úr, de a alapproblémákat nem old meg. A kényszerű otthoni munkavégzés a hazai kis- és középvállalatok gyengeségeit is előhozta.
A legnagyobb márkákat a járvány sem tudta letörni
Bár a világgazdaság folyamataira és rövid távú kilátásaira igencsak negatívan hatott a koronavírus elterjedése, egy friss kutatás szerint a világ legértékesebb márkái mindebből alig éreztek meg valamit.
Egy csomó félreértés aktiválhatja az okos hangszórókat
Egy most bemutatott eszköz folyamatosan teszteli a hangfelvételre és-továbbításra képes IoT eszközöket, kiszűrve, ha valamelyik elkezd rendellenesen viselkedni.
Lenyomná a Zoomot India leggazdagabb embere
A július elején kiadott JioMeet első ránézésre teljesen olyan, mint a Zoom, csak éppen mindent tud, és teljesen ingyenes.
Nyílt interfészek a Nokia hálózati eszközeiben
A finn gyártó nem csak elméletben támogatja az OpenRAN kezdeményezést, a tervek szerint már idén megjelennek kínálatában a technológiát alkalmazó első hálózati termékek.
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.