Az immár hetedik alkalommal megszervezett Országos IT Megmérettetésen közel 3000 jelentkező közül válaszottak nyerteseket összesen 24 kategóriában.
Hirdetés
 

Lezárult a legnagyobb hazai informatikai versenyként emlegetett Országos IT Megmérettetés, amelynek során a jelentkezők hét héten át küzdöttek meg a feladatokkal a győzelem és a több mint 15 millió forintnyi nyeremény reményében. A versenyen 24 kategóriában mérte össze tudását közel 2900 induló, ami rekord az immár hetedik alkalommal megrendezett megmérettetés történetében.

A szervezők közleménye szerint a verseny azt is megmutatta, hogy az informatikai piacot elérte a recesszió. A korábbinál ugyanis jóval több induló járult hozzá, hogy a kategóriákat hitelesítő magyarországi vállalatok állásajánlatokkal keressék meg őket, ami azt jelzi, hogy több IT-szakember keresi a munkalehetőségeket.

Az Országos IT Megmérettetésen tavaly október és december között hét héten át versenyeztek informatikusok, főként tapasztalt szeniorok, egyéniben és első alkalommal csapatokban is, hogy kategóriájukban a legjobbak legyenek. Hétről hétre, egy meghatározott idősávban kellett megoldani a különböző feladatokat. Több kategóriában is lehetett nevezni, egy versenyző átlagosan öt szakterületen indult. A részvétel ingyenes volt.

A verseny kialakítása igyekszik támogatni a résztvevők önképzését: nemcsak a helyes megoldást ismertetik a fordulók után minden kategóriában, hanem magyarázzák is, és egyéb információkat, linkeket kínálnak a szakmai fejlődéshez.

A legnépszerűbb kategóriák az MI-hez, a nyelvfüggetlen és front-end programozáshoz, az 5G-hez, az IT-biztonsághoz, valamint a fejlesztést és az üzemeltetést összefogó DevOps-hoz kapcsolódtak. Jellemző az informatikai trendekre, hogy az MI-kategóriában indulók száma három év alatt megháromszorozódott, hasonlóképpen az adatbányászathoz egyre jobban kapcsolódó Python-kategóriában is.

 

Középen a verseny abszolút győztese: György Péter


A péntek esti, budapesti ünnepi eredményhirdetésen mintegy hetven versenyzőt díjaztak, összesen 15 millió forint értékben. A hetedik Országos IT Megmérettetés abszolút győztesének járó Hazánk legsokoldalúbb informatikusa díjat György Péter nyerte el. A legjobb hazai IT csapat az Ukatemi Technologies Zrt. csapata lett. A legjobb női játékos díját Pataki Gréta érdemelte ki. Emellett díjat kapott mind a 24 kategória győztese, valamint a második és a harmadik helyezettek is. Több különdíjat is kiosztottak, például a legfiatalabb, 13 éves versenyzőnek, Értékes Simonnak, aki két kategóriában is bekerült a legjobb huszonötbe. Az „Akinek mindig igaza van” különdíjjal Kulcsár Lászlót jutalmazták.

(Képek forrása: Országos IT Megmérettetés)

Közösség & HR

Túlkompenzáló MI-je miatt szabadkozik a Google

Úgy tűnik, az nem megoldás, ha az algoritmusok előítéletességét egy nagy adag ellenirányú lökettel próbáljuk kompenzálni.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.