Havi több ezer forintot spórolhatnak meg az IT- és felhőszolgáltatások havidíjából azok a kis- és középvállalkozások, amelyek a rendszerintegrátor cég üzleti kedvezménycsomagját választják.
Hirdetés
 

Vírusvédelmet, irodai programcsomagot, weblap- és webshop szolgáltatást, valamint ügyfélkezelő szoftvert is a korábbinál olcsóbban vehetnek igénybe a megújult Magenta 1 Businessre szerződő ügyfelek.

Fokozottan árérzékenyek a hazai kkv-k

A T-Systems Magyarország októbertől módosította a kkv-knak szóló üzleti ajánlatának szerződéses feltételeit. Ennek értelmében a kedvezménycsomagot választók új elemként hozzájutnak a Magenta Bónuszhoz is, amelyből IT- és felhőszolgáltatást vásárolhatnak.

A kedvezmény minden hónapban igénybe vehető, ehhez legalább egy üzleti mobil és egy üzleti vezetékes (internet, telefon vagy Nyilvános TV) előfizetés szükséges. A Magenta Bónusszal a következő szolgáltatások havi díja csökkenthető: az O365, az M365, a G Suite, a Norton Security Online, a Cloud CPE Pro, a Webkönnyen és a Mini CRM.

Azok a kkv-ügyfelek, amelyek 1-4 mobil előfizetéssel rendelkeznek, havi nettó 2000 Ft-ot, az 5-nél több előfizetésre szerződők pedig havi nettó 5000  Ft-ot fordíthatnak IT- vagy felhőszolgáltatásokra,illetve azok havidíj-csökkentésére. A módosítások nyomán például a Webkönnyen Business webshop szolgáltatás már egy 3 fős vállalkozás számára is 0 forintos havidíjat eredményezhet – áll a társaság közleményében.

Az üzleti szolgáltató az új ajánlat kidolgozásakor a hazai kkv-k fokozott árérzékenységét vette figyelembe. Ezek a cégek, főként a kisvállalkozások ugyanis ma még nagyon keveset költenek informatikára, és általában a digitális transzformációjukra.
Márpedig a KSH legfrissebb jelentése szerint a Magyarországon működő vállalkozások több mint 99 százaléka tartozik a kkv-körbe, közel 2 millió embert foglalkoztatva. Ezért az ország gazdasági növekedése szempontjából sem közömbös, hogyan halad a kkv-k digitális átalakulása.

Jelentős részük még az egyszerűbb fejlesztéseket is az üzletszerzés és a költséghatékonyság mögé sorolja – emelte ki Bódi Gábor, a T-Systems marketingért felelős vezérigazgató-helyettese. Ezt támasztja alá a Bell Research tavaszi felmérése is, amely megmutatta, hogy a két évvel korábbi megállapításokhoz képest nem sok minden változott. A hazai kkv-k zöme a digitalizációt továbbra is csak sokadrangú kérdésként kezeli.

Aki növekedni akar, többet kell költenie informatikára

A cégvezetőket legalábbinkább a versenytársakkal vívott harc foglalkoztatja, ahol még azért nem feltűnő a digitalizáció hiánya, mert a többiek is hasonló szinten állnak. Hátrébb sorolódik a termékfejlesztés és az ügyfélélmény javítása is, és csak minden negyedik vállalkozás költött az elmúlt egy évben informatikai fejlesztésre, 72 százalékuk pedig az utóbbi két évben egyáltalán nem foglalkozott informatikai korszerűsítéssel.

A legalább 20 főt foglalkoztató középvállalkozások jóval derűlátóbbak: 80 százalékuk számít növekedésre. Ez a kör havonta és átlagosan 1,3 millió forintot költ IT-szolgáltatásokra, de a többségük ennél jóval kevesebbet, 200-300 ezer forint közötti összeget.

Azok a vállalkozások, amelyek mindössze havi 20-50 ezer forintot fordítanak informatikára, inkább stagnálást várnak. A szakértők ennek alapján azt a következtetést vonják le, hogy minél inkább költ egy vállalkozás IT-ra, minél inkább igénybe vesz digitális szolgáltatásokat, annál dinamikusabb fejlődésre számíthat a jövőben.

Ahhoz azonban, hogy a vállalkozások növekedni tudjanak, alapvetően két feltételt kell megteremteniük. Az egyik, hogy minél jobban tudjanak a tényleges bevételszerző tevékenységükre koncentrálni. A másik pedig, hogy megtalálják azokat az értékesítési csatornákat, ahonnan a legtöbb potenciális ügyfelet és vásárlót érhetik el.

A fizetős szoftverek többlethaszna

Az elsőt az irodai szoftverek, a mobilelérés és a felhőszolgáltatások segítik. A már említett felmérés szerint általános irodai szoftvereket a vállalkozások 87 százaléka használ. Az igazi különbség a fizetős szoftverek tekintetében mutatkozik meg: a dinamikusan növekvő vállalkozások 92 százaléka vesz igénybe licenszdíjas irodai szoftvereket, szemben az átlagos 56 százalékkal.

Ez azért fontos, mert a cégek csak a fizetős szolgáltatás keretében jutnak hozzá a biztonságos levelezéshez és az ehhez tartozó nagy tárterületű postafiókhoz – ami például a T-Systems esetében akár 100 GB-ot is jelenthet. Nincs szükségük a nem biztonságos fájlmegosztó szolgáltatások igénybevételére,a felhőben tárolhatják az adatállományaikat. Hozzájutnak fájlszinkronizációhoz, valamint a csoportmunkát segítő alkalmazásokhoz is, mint amilyen a SharePoint.

Mobilitás

Az USA már a kínai drónokat is biztonsági kockázatnak tartja

Az amerikai-kínai vámháború és a Huaweire zúduló kormányzati-vállalati össztűz közepette szinte mínuszos hír, hogy az USA belbiztonsági minisztériuma figyelmeztetést adott ki a kínai gyártású drónokkal kapcsolatban is.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.