A Google koncepciót vált: hamarosan megjelenő új okostelefonjainál már nem fogja a Nexus márkanevet használni. És nem csak ez az egyetlen változás...

Habár az amerikai keresőóriás elsősorban a szoftver irányából közelíti meg a mobil ökoszisztémát, azért a vállalat Nexus okostelefonjait sokan kedvelik, annak felesleges sallangokat nélkülöző kialakítása miatt. Ezeken a készülékeken található meg a tiszta Android élmény: letisztult felhasználói felület és minimális számú előre telepített app várja azokat, akik saját képükre akarják szabni a mobilt ahelyett, hogy valamelyik gyártó saját alkalmazásaival és GUI-jával bíbelődnének.

Idén mindez változni fog, értesült az Android Central. A HTC által készített új Google okostelefon már nem a Nexus brandet fogja használni, az egyelőre ugyanakkor nem ismert, hogy milyen elnevezést fog alkalmazni az amerikai vállalat. Ezzel egy hat éves hagyomány szakad meg: az első, Nexus One készülék még 2009 decemberében látott napvilágot. Az utolsó modellek pedig Nexus 6P és 5X néven 2015-ben jelentek meg.

Emellett a szoftveres élmény is változni fog. Szemben a korábbi időszakban alkalmazott vanília-Androidokkal, az újabb változat már gyárilag kibővített funkcionalitást fog kapni. Ezzel a Google az olyan vállalatok által alkalmazott üzletpolitikát teszi magáévá, mint a Samsung vagy az LG, melyek saját, előre telepített appokkal próbálják meg magukhoz láncolni a felhasználókat (és egy kis extra pénzt kiszedni belőlük a készülék eladása után is).
 


Ezzel összefüggésben változtathatja meg a Google az Android navigációs sávját is. Amint arról júniusban az Android Police beszámolt, a Home és a navigációs gombok (ismét) másképp fognak kinézni, mint korábban.

Merre tovább?

A fentiek alapján tehát úgy tűnik, a Google androidos termékei kapcsán nagyobb változás van készülőben. Ezt támasztja alá Sundar Pichai utóbbi néhány elejtett megjegyzése is; a vállalat CEO-ja például a júniusi Code Conference-en árulta el, hogy a jövőben jobban bele kívánnak szólni a telefonok kialakításának folyamatába.

És ha már Android: amint arról mi is írtunk, két új okosórán dolgozik a Google. Az Android Wearbe illeszkedő időmérő eszközök legfontosabb újdonsága a Google Assistant integrációja lesz - mély integrációt kap a környezetfüggő figyelmeztetésekkel. A kezelőfelület átdolgozásával gyorsabb hozzáférést nyújtanak majd az értesítésekhez, információkhoz, médiavezérlő elemekhez, vagy bármely olyan funkcióhoz, amit az órák tulajdonosai gyakran használnak.

Az őszi időszak során tehát a Google Android telefonjai várhatóan az elmúlt fél évtized legfontosabb változását fogják megélni. Ennek tükrében pedig akár a Google teljes hardverstratégiáját átértelmezhetjük.

Mobilitás

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.