A cég levelezőjében mától olyan dinamikus elemek bukkanhatnak fel, amelyek szükségtelenné teszik külső oldalak meglátogatását.

A Google nagyjából egy éve állt elő a tervével, ami a hagyományos levelezés modernizálását ígérte. Úgy tűnik, mostanra érett be a projekt annyira, hogy ebből széles körű bevezetés lehessen.

Kényelmes, friss

A cég friss blogbejegyzése szerint szerint már élesedett is a desktopos Gmailben a funkció, azaz a felhasználók bizonyos levelekben olyan interaktív tartalmakkal találkozhatnak, amelyeken keresztül a levelező elhagyása nélkül tudnak más rendszerekben változtatásokat eszközölni. A dinamikus emailnek titulált újítást a közlemény alapján hamarosan a mobil képernyőkön is bevezetik.

Első körben leginkább a fejlesztésen közösen dolgozó partnercégek leveleinél bukkanhat fel az újdonság. Ezek között van például a Doodle, a Pinterest és a Booking.com. A most már lehetséges levélből végzett interakcióra szolgáltat példát az alábbi animáció szolgáltat:
 

 

Amint az jól látszik, a felhasználó a Pinterest-fiókjában képes módosításokat tenni anélkül, hogy el kellene látogatni a képmegosztó közösségi hálózat oldalára. A dinamikus levelek ráadásul automatikusan reagálhatnak a változásra, azaz a legfrissebb trendekről kiküldött hírlevél nem feltétlenül ugyanolyan tartalommal jelenik meg, ha eltérő időpontban nyitjuk meg.

A funkció természetesen kompatibilis a Google egy sor szolgáltatásával, így például a Dokumentumokban megejtett változásokról az anyagon dolgozó kollégák közvetlenül a levelező rendszerükben tudnak üzenetet váltani, ami kétségtelenül meggyorsíthatja a folyamatokat.

Kérjük, kapcsolja be

A vállalati G Suite ügyfelek esetében a funkciót az adminisztrátoroknak külön kell majd engedélyeznie, amelyre a cég közlése szerint pár napon belül lesz lehetőség. Amennyiben a felhasználó más, a dinamikus funkciót nem kezelő levelező rendszert használ, akkor az interaktív levelek hagyományos, statikus változatban jelennek meg. 

Azok a fejlesztők, akik dinamikus leveleket szeretnének saját igényeik szerint készíteni, egy külön blogposztból tájékozódhatnak a szükséges technológiai és egyéb feltételekről.

Közösség & HR

A techcégek uralkodnak a legértékesebb márkák között

A Big Tech vállalatok brandjei esetenként többet érnek, mint a legtöbb amerikai állam GDP-je.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.

a melléklet támogatója a BalaSys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.