Az Új Magyar Fejlesztési Terv keretében a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem is szuperszámítógéppel bővítheti gépparkját. Az összesen 4,2 milliárdos beruházást a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) igazgatója jelentette be a debreceni Networkshop 2010 informatikai konferencia sajtótájékoztatóján.

A projekt részleteivel kapcsolatban Nagy Miklós, az NIIFI igazgatója elmondta, hogy a három éve tartó fejlesztés három alapvető területre bontható. Adathálózati fejlesztésre 2,2 milliárd, szuperszámítógépekre 1,1 milliárd, videokonferencia-megoldásokra pedig 0,9 milliárd forint költhető.

Magáról a nagyteljesítményű számítógépről konkrét adatokkal nem tudott szolgálni az igazgató, mert mint kifejtette, az eszközök paraméterei folyamatosan változnak, és a hozzávetőlegesen két hónap múlva megvalósuló tényleges beszerzésig is növekedhet a keretösszegből elérhető maximális kapacitás.

A bejelentésnek helyt adó Networkshop konferenciát idén 19. alkalommal rendezik meg. A rendezvényen elsősorban a hazai kutatási, felsőoktatási, valamint közgyűjteményi közösségek és az informatikai szektor szereplői cserélnek tapasztalatokat az ágazatban rejlő informatikai lehetőségekről.

Zombory László professzor, az eseményt szervező HUNGARNET Egyesület elnöke közölte: a konferencia mind a kutatási, oktatási, közgyűjteményi információs infrastruktúra fejlesztése, nemzetközi kapcsolatai és versenyképessége, mind pedig a hazai általános informatikai fejlődés és kultúra szempontjából meghatározó jelentőségű eseménye az informatikai szakmai közéletnek. Az egyesület négy éve alapított díját az idén Nagy Miklós, a NIIFI igazgatója és Pásztor Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem informatikusa kapta.

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.