Az Új Magyar Fejlesztési Terv keretében a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem is szuperszámítógéppel bővítheti gépparkját. Az összesen 4,2 milliárdos beruházást a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) igazgatója jelentette be a debreceni Networkshop 2010 informatikai konferencia sajtótájékoztatóján.

A projekt részleteivel kapcsolatban Nagy Miklós, az NIIFI igazgatója elmondta, hogy a három éve tartó fejlesztés három alapvető területre bontható. Adathálózati fejlesztésre 2,2 milliárd, szuperszámítógépekre 1,1 milliárd, videokonferencia-megoldásokra pedig 0,9 milliárd forint költhető.

Magáról a nagyteljesítményű számítógépről konkrét adatokkal nem tudott szolgálni az igazgató, mert mint kifejtette, az eszközök paraméterei folyamatosan változnak, és a hozzávetőlegesen két hónap múlva megvalósuló tényleges beszerzésig is növekedhet a keretösszegből elérhető maximális kapacitás.

A bejelentésnek helyt adó Networkshop konferenciát idén 19. alkalommal rendezik meg. A rendezvényen elsősorban a hazai kutatási, felsőoktatási, valamint közgyűjteményi közösségek és az informatikai szektor szereplői cserélnek tapasztalatokat az ágazatban rejlő informatikai lehetőségekről.

Zombory László professzor, az eseményt szervező HUNGARNET Egyesület elnöke közölte: a konferencia mind a kutatási, oktatási, közgyűjteményi információs infrastruktúra fejlesztése, nemzetközi kapcsolatai és versenyképessége, mind pedig a hazai általános informatikai fejlődés és kultúra szempontjából meghatározó jelentőségű eseménye az informatikai szakmai közéletnek. Az egyesület négy éve alapított díját az idén Nagy Miklós, a NIIFI igazgatója és Pásztor Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem informatikusa kapta.

Leverné a Facebook szemüvegét az ír adatvédelmi hatóság

A pici LED-fény nem elég ahhoz, hogy bárkit figyelmeztessen rá, ha éppen filmezik, és a nagyközönséget is tájékoztatni kellene, hogy mire számíthat az új termék megjelenésével.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.