Az egyszerű és nagyszerű fájlmegosztásról eddig a Dropbox neve ugorhatott be a legtöbbeknek. A cloud-tárhelynek van már azonban olyan kihívója, amely ugyanazt kínálja, csak épp még egy kicsit jobban.
Ha egyszer egy üzlet beindul... A felhő alapú fájlmegosztást ingyenes formában (is) kínáló Dropbox nagy sikert ért el az elmúlt időben, így nem is csoda, ha előbb-utóbb felbukkannak a trónkövetelők. A SugarSync lényegében ugyanazt a cloud-tároló megoldást kínálja, ám ez a szolgáltatás megpróbálta meghatározni a Dropbox tovább javítható funkcióit, hogy még kényelmesebbé és praktikusabbá tehesse a használatot. Ja és persze a két és félszer több tárhely sem utolsó fegyvertény.

Ugyanazt jobban A legegyértelműbb előny a SugarSync javára a Dropbox ingyenes 2 gigabájtjával szemben az 5 gigabájtos kezdő tárhely. Emellett azonban a szolgáltatás több fontos apróság terén is különbözik versenytársától. Könnyebb például a megosztás kezelése: míg a Dropboxban meg kell határoznunk eszközeinken azt az egy mappát, amelyen belül elhelyezhetjük szinkronizálandó fájljainkat, a SugarSyncben meglévő mappáinkat jelölhetjük ki megosztásra, akár többet is.


Finomíthatjuk azt is, mely eszközeink miket láthassanak a felhőbe mentett adatok közül, hiszen például okostelefonunkra felesleges szinkronizálni az eszközön nem futtatható, nagyméretű fájlokat. Ezért az egyes mappák számára megadhatunk akár olyan opciót is, hogy csak biztonsági mentésként kerüljenek a benne lévő adatok a felhőbe, de ezeket elég a "gazda-géppel" szinkronizálni. A mappák megosztását a SugarSync saját fájlkezelőjén belül részletesen is szabályozhatjuk, ráadásul a szolgáltatás webes felületen is gyermeki egyszerűséggel működik, húzd-és-vidd módszerrel megosztva a fájlokat és mappákat.

Ha viszont villámgyors és egyszerű megosztásra vágyunk, használhatjuk a Magic Briefcase mappát, amely a Dropbox mappájához hasonlóan alapértelmezésben, automatikusan megosztódik minden csatlakoztatott eszközzel. A SugarSync telefonos alkalmazásában pedig akár az otthoni PC vezérlését is megkaphatjuk: ha van egy olyan mappánk a számítógépen, amelyet eredetileg nem szinkronizáltunk a telefonnal, az appon belülről utólag is "meghívhatjuk".

Természetesen a SugarSyncben is elérhető a Dropbox kedvelt funkciója, mellyel mások által is elérhetővé tehetjük a szinkronizált fájlokat biztonságos hivatkozások segítségével. A szolgáltatás által ingyenesen kínált 5 gigabájtos tárhely pedig akár tovább is növelhető azáltal, ha másoknak is ajánljuk a SugarSync használatát.


A Dropbox igyekszik a vállalatokat is behálózni
Vajon kié a Dropboxra feltöltött adat?
Felnőttkorba lépett a cloud-adattároló Dropbox

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.