Egy új Facebook-szabályozás miatt mostanában sokan kénytelenek vonalzót igazgatni a monitoruk elé, és azt számolgatni, egy fotónak vajon mennyi a 20 százaléka. Egy ötletes kis infografika segít belőni az arányokat.
Decemberben tette közzé tervezett új szabályozását a Facebook, amely január 15-én lépett életbe. Eszerint a Facebook oldalakon megjelenő képeknek mindössze maximum 20 százaléka tartalmazhat szöveges elemeket. A szigorítás valahol érthető is, sokan igyekeztek úgy átverni a hirdetésekkel, lájkolós játékokkal kapcsolatos szabályokat, hogy például a borítóképre írtak akciókról, nyíllal mutogattak a Like gombra, megosztott képeken kínáltak ajándékokat és kedvezményeket. De pontosan mennyi is az a 20 százalék?

Sok a szöveg A Facebook oldalak készítésére szakosodott ShortStack által készített infografikán több példát is láthatunk arra, milyen elrendezésben, körülbelül mekkora méretben kell elképzelni a 20 százalékot a közösségi oldal egyes képtípusain. A borítóképeken és megosztott fotókon annyira nem is vészes a szabályozás után fennmaradó hely, viszont a Facebook jobb sávjában megjelenő kis hirdetéseken valóban csak néhány, hangyaméretű betűre marad hely.Okos keresővel bővült a Facebook
Kinek jó a Facebook oldalak szigorítása?
Hogyan posztolnak a hatékony Facebook oldalak? [infografika]

Így ne csináljunk céges Facebook oldalt

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.