Nagy örömmel jelentett be egy új segédet közösségi megoldásához a Google: a több e-mail címhez kötött profilokat összemosó megoldást kipróbálók viszont azóta a hajukat tépik.
Boldogan jelentette a Google, hogy végre megoldotta azon Google+ felhasználók problémáját, akik például rendelkeznek magánjellegű Gmail címmel is, de üzleti Google Apps fiókjukat egy különálló felhasználónévvel használják. Számukra ugyanis nem volt eddig lehetőség arra, hogy közös Google+ fiókot használjanak, skizofrén módon a két e-mail cím miatt ugyanis kétszer is megjelentek a közösségi oldalon.

Összemos, kitöröl, tombol Az új szolgáltatás a Google Takeout, a vállalat különféle szolgáltatásai közötti adatmozgatási csomag részeként indult el. Lényege elvben gyermekien egyszerű és jól is hangzik: a több fiókot használó felhasználók különböző alteregóit képes átmozgatni a ténylegesen használni kívánt fiókba. Ilyenkor átköltöznek az ismerősökkel megpakolt Körök, valamint a követők is automatikusan az új profilt kezdik követni. Az elgondolás tehát kiváló - a megvalósítás viszont azóta a felhasználók rémálmává vált.


Scott nem épp boldog, sok sorstársához hasonlóan...

A Google Apps felhasználók számára tavaly októberben startolt el a Google+, így végre üzleti felhasználóknak (vállalatoknak, márkáknak, termékeknek, hivatalos eseményeknek) is lehetősége nyílt profilt készíteni. Ezt azonban gyakran olyan személy kezelte, akinek már volt saját e-mail címéhez kötődő Google+ fiókja, így sokan vártak a különféle fiókok összekapcsolására. Az öröm viszont már a folyamat megkezdésekor semmivé lesz.

A félmegoldás nem megoldás Eleve hosszadalmas huzavonával kell számolnia annak az Apps felhasználónak, aki a fiókok összefésülésére készül. A Takeout ugyanis egy hétnapos várakozási periódussal indít, majd pedig két napig tart az adatok összemosása: ebben az időszakban ráadásul semelyik Google+ fiókból nem elérhető a megosztás vagy az ismerősök kezelése.

De ez még mind semmi azokhoz a hibákhoz képest, amiket a felhasználók az összefésülés után tapasztalnak. Egyesek úgy fogalmaztak saját üzenőfalukon, hogy a folyamat végén csak üszkös romokat találtak, mint valamilyen vesztes csata után: a Takeout ugyanis áthelyezte ugyan az ismerősöket és a követőket, törölte viszont az addigi összes bejegyzést és megosztást.

Szintén nem kerül át az új fiókba az átmozgatott felhasználó által kezelt oldalak felügyeleti joga sem. A Google válasza egyelőre annyi volt, hogy a forrás fiókból semmi nem veszik el, de a felhasználók erre jogosan kérdezhetik: akkor meg mire is jó ez az egész összefésülősdi...?

Tekeredik a Google+, de mi akar lenni?
Nagy szám! Így áll a gombok csatája az interneten
Nem adja fel, inkább átalakít a Google+

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.