Ha valaki rápillant a Casio legújabb készülékére, valamilyen furcsa okostelefon-hibridet képzelhet el, pedig a gyártó csupán egy kihalófélben lévő termékcsoportot szeretne a dizájn segítségével életben tartani...
Az fx-CG10/20 természetesen nem telefon, ám a Casio valószínűleg rájött arra, hogy a modern időknek modern dizájnnal kell megfelelni. Az ultra-konzumer termékekben erős gyártó egy tudományos, grafikus kalkulátort ruházott fel a termékcsoport eddigi tagjaihoz képest újszerű külsővel, valamint a grafikai megjelenítés terén is mertek előre lépni.


Balra a Casio újszerű dizájnja, mellette a Texas Instruments legfrissebb készüléke

Számolnak a dizájnnal A telefonokra hasonlító külső megjelenés mellett a kalkulátor előnye a teljesen átszabott szoftverháttér. A nagyfelbontású, 65 ezer szín megjelenítésére képes kijelzőn bonyolult grafikonok és egyéb grafika-igényes műveletek jeleníthetőek meg, ráadásul ezekhez akár hagyományos képek beágyazását is lehetővé teszi a készülék. A PC-hez csatlakoztatható eszközre ugyanis az okostelefonok operációs rendszereihez hasonló kiegészítő minialkalmazások tölthetőek le, amelyek az egyébként is gazdag funkcionalitást bővítik tovább.

A Casio ezzel a húzással talán a mára jócskán visszaszoruló, ám folyamatosan jelen lévő kalkulátorok piacán előnyt szerezhet a jelenlegi vezető gyártóval, a Texas Instrumenttel szemben - a versenytárs legutóbbi modellje még mindig monokróm kijelzővel és régies hatású vezérlőeszközökkel rendelkezik. A Casio tervezői abban bíznak, hogy az egyre elterjedtebb okostelefonok miatt főleg a fiatalok, legfőképpen a diákok körében válik népszerűvé az új modell.

Elképesztő ötletparádé a jövő notebookjairól
Az iPhone kihívói: támadnak az Androidok

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.