Hat hónap múlva bezárja kapuit a Windows Live Spaces, a Microsoft közösségi oldala. A szolgáltatás harmincmillió felhasználójának a Microsoft a WordPressre történő átállást javasolja.
Első közelítésben nagyon is furcsának tűnhet, hogy a Microsoft a WordPresst – egy nyílt forrású terméket – ajánlja ügyfeleinek. Mégsem kell megilletődöttségünkben rögvest a redmondi szoftveróriás és a szabad szoftver mozgalom híveinek nagy összeborulására gondolnunk. A Microsoft és a WordPress mögött álló Automattic együttműködésének ugyanis ez már nem az első lépcsője.

Kölcsönös támogatás A Microsoft tavaly megrendezett fejlesztői konferenciáján derült ki, hogy a Automattic az elsők egyike lesz, akik termékükben támogatást nyújtnak a Microsoft felhőplatformjához. Az akkor nem kis meglepetést okozó bejelentés szerint az Automattic egyrészt lehetővé kívánta tenni a Windows Azure használatát mindazoknak, akik saját WordPress-alapú megoldásukat maguk kívánják menedzselni. Másrészt a cég ezzel a lépéssel elő akarta segíteni saját termékének (és ezzel együtt szabad szoftvereknek) mind szélesebb körű terjedését. A lépés egyszersmind a mára csaknem tizennégymillió önálló bloggal rendelkező WordPress.com átigazolását is jelentette.

Miért éppen WordPress? A Microsoft közleményében arról számol be, hogy miután számba vették felhasználóik blogolási szokásait, illetve az ezek kapcsán felmerült igényeket, különösen érdekessé vált számukra a WordPress. A blogmotor nemcsak hogy népszerű – 26 millió felett van a WordPresst futtató weboldalak száma –, de már a Microsoft közösségi oldalának dimenziójában is bizonyított, hiszen a WordPress.com 250 millió látogatóval büszkélkedhet havonta. A Microsoft saját meglátása szerint meghozta az ügyfelei szempontjából legjobb döntést, vagyis ahelyett, hogy saját szoftverének fejlesztésébe invesztálna, egy már létező megoldáson keresztül nyújtja az eddigi szolgáltatásokat.

Az persze még kérdéses, hogy miként érinti a Windows Live Spaces jelenlegi felhasználóit a Microsoft döntése, illetve milyen elhatározásra jutnak a migráció kapcsán, és valóban sikerül-e "átterelni" a jelenlegi 30 millió felhasználót. Mindenesetre az átállást elősegítendő az Automattic és a Microsoft migrációs eszközöket és Messenger-integrációt ígér a Wordpress.com felhasználói fiókok mellé. Az átállás sikerétől – vagy éppen sikertelenségétől – függetlenül tanulságos, hogy pont a Microsoft használja arra a nyílt forrást, amire az való. Vagyis választ egy olyan terméket, ami megfelel mind a saját, mind az ügyfelei igényeinek, azt testre szabja (illetve a fejlesztő céggel testre szabatja), ahelyett, hogy komoly erőforrásokat ölne egy saját rendszer fenntartásába.

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.