A hétvégi, másfél napos próbaüzemet követően a Magyarország.hu kormányzati portál és a hozzá kapcsolódó Ügyfélkapu felülete is megújult formában és kibővített lehetőségekkel várja az állampolgárokat.

A múlt hét elején elindított, majd néhány órán belül leállított új rendszer egyelőre működik, és rendben fogadja a látogatókat. Egy héttel ezelőtt azért kellett felfüggeszteni a próbaüzem működését, majd később a régi változatot visszaállítani, mert három felhasználó azt tapasztalta, hogy amikor belépett az értesítési tárhelyére, akkor a más felhasználó címére küldött visszaigazolásokat látta.

Dedinszky Ferenc kormányzati informatikai biztonsági felügyelő szerdai nyilatkozatából kiderült, a felhasználók ezzel együtt nem tudtak belépni más felhasználó fiókjába, csak a másik felhasználó visszaigazolásait látták, valamint az illető nevét, a nyugta számát és az adószámot. A kikerült információk egyébként máshonnan is elérhetők voltak.

A most hétvégén tartott próbaüzem után az illetékesek úgy határoztak, hogy normális használatban is marad az új fejlesztésű rendszer. Azaz vasárnap délutántól már hivatalosan is átvette a stafétát a 2.0-ás változat.

Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.