A szakmai zsűri kiválasztotta az idei Innovációs TechShow 21 résztvevőjét: az ígéretes fejlesztések és világhírre is jogosító ötletek bemutatása mellett neves előadók színesítik a június 6-i rendezvény programját.
A 2012-es Innovációs TechShow hivatalos weboldalán már megtekinthető a kiállítók névsora: a résztvevők között sok érdekes fejlesztést, különleges ötletet találhatunk. A 40 jelentkezőből szakmai zsüri választotta ki azt a 21 startupot, illetve kis- és középvállalatot, amely megmérkőzik az idei nagydíjért.

Minden az ötleten múlik A potenciális befektetők, a szakmai közönség és a leendő felhasználók előtt bemutatkozó újdonságok sokféle területet fednek le - a teljesség igénye nélkül emeltünk ki néhányat. Az Adatkocka egy Dropbox, SkyDrive megoldásait lokális hardverrel kombináló adatmentési szolgáltatás vállalatok számára titkosítással, archiválással, biztonságosan. Az Analogy Dialogue egy képzésekhez rendelhető tudásmenedzsment-megoldás: online eszköz a tudásmegosztás és tapasztalatszerzés megkönnyítésére, amely szervezeti esetgyűjtemények használatával segít közösségi tőkét kovácsolni az egyéni tudásdarabokból.

A legrészletesebb magyarországi okostelefonos térképként aposztrofálja magát az Androidra már elérhető Egérút, míg szintén okostelefon-tulajdonosok találhatják érdekesnek a készüléküket univerzális távitrányítóvá alakító Dension WiRC megoldást. A Gravity Impress a tévézéshez kapcsolódó célzott reklámmegjelenítést és ajánlórendszert kínál, míg a RemoteSense a smart metering, vagyis az okos mérőeszközök számára kifejlesztett, energiatakarékosan működtethető, vezeték nélküli adattovábbítási módszer.

Nagy ötletekhez nagy nevek A fentiek mellett orvosi, kutatási, kereskedelmi és konzumer megoldások várják a szakmai és laikus bírálók véleményeit a virtuális személyi edzőtől a digitális molekula-azonosítón át a last-minute színházjegy keresőig. A találmányok mellett fontos előadások is elhangzanak: többek között Gigi Wang, az MIT/Stanford Venture Lab igazgatósági tagja a kultúra és az innováció kapcsolatáról, míg Mark Iwanowski, az Oracle egykori elnökhelyettese, jelenlegi kockázati tőkebefektető startup-trendekről tart előadást. A 4. Innovációs TechShow-nak június 6-án a budapesti Akvárium ad otthont.

HiTechTest: tömegesen tesztelt találmányok
Az ötlet nem elég: Innovációs TechShow 2011 beszámoló

Az Amazon megfékezésére módosítaná az e-kereskedelem kereteit az EU

Csak épp nem az Amazon segítése, hanem kordában tartása lenne a cél. Egyre több konkrétum látszik a szeptemberben indult trösztellenes vizsgálatból.
 
Hirdetés

Gépek között, avagy az API kommunikáció rejtett buktatói

Az API kommunikáció biztonsági aspektusaira egyelőre nincsenek egzakt válaszok, de a Balasys megoldása segít a kikerülhetetlenné váló, API-k által jelentett biztonsági kockázatok kezelésében.

A fintech vállalkozásokat helyzetbe hozó európai uniós direktíva általánosságban nem ront a biztonsági helyzeten a bankok szerint. Bizonyos támadási formák azonban elszaporodhatnak, ha nem vigyázunk.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.