Egy kickstartes projekt könnyen kezelhető 3D-s nyomtatót kínál a támogatóknak mindössze 350 dollárért. A terv egyetlen nap alatt elérte a finanszírozási küszöböt.

Úgy tűnik, hogy a professzionális szinten már jó ideje létező három dimenziós nyomtatás technológiája mostanra valóban eljutott oda, hogy akár otthoni vagy kisirodai célra is megfontolható legyen egy ilyen nyomtató beszerzése. A Pirate 3D csapata csütörtökön indította útjára azt a kickstarteres projektet, amelynek keretében 347 dollárért kínálnak három dimenzióban nyomtatni képes eszközt. A terv egyetlen nap alatt zöld utat kapott: a 100 ezer dolláros célértéket bő két és félszeresen túlteljesítették a támogatói felajánlások már az első 24 órában.


 

Zsugoródó árcédulák  A Buccaneer igazából egyetlen dologban tűnik ki a versenytársak közül: az árban. A 350 dolláros szint értékeléséhez elég az alig egy évvel ezelőtt, szintén Kickstarteren kalapozó Form 1 példáját hozni. Akkor azzal hirdette magát a termék gyártója, hogy a "nevetségesen drága megoldásokhoz" képest mindössze 2300 dollárért tud 3D-s nyomtatót szállítani.

Természetesen európai vásárlóknak a Buccaneer esetében is plusz 100 dollár szállítási költséggel és a nem elhanyagolható mértékű adó- és vámtételekkel kell számolnia. Utóbbiak miatt valószínűleg ezzel az eszközzel sem fogunk gyakran találkozni itthon, mindenesetre a trend figyelemre méltó.

Egyszerű, mint egy kocka ■ A Buccaneer ára mellett praktikusságával is megpróbál minél jobban megfelelni a nagyobb tömegek igényeinek. A csinos doboz tetejébe csak be kell helyezni a nyomtatáshoz szükséges alapanyagot tároló patront, majd wifin átküldeni a terveket tartalmazó állományt, és néhány perc múlva alul meg is jelenik saját készítésű poharunk, játékunk, vagy éppen szobadíszünk.

A tervezést a termékdesigner képesítéssel nem rendelkező felhasználók számára egy egyszerű szoftver segíti, de valószínűleg a termék elterjedésével sok, mások által készített ötletet lehet majd egyszerűen letölteni a netről, amit aztán akár saját ízlésünknek megfelelően át is lehet majd alakítani.
 

Zselék, rétegek és lézerek: hol tart ma a 3D-nyomtatás?
Teljes alsó állkapcsot nyomtattak 3D-s technológiával

Réteges viselet  A Buccaneer technikai megoldása szintén nem túl bonyolult és már máshol is alkalmazátk sikerrel: vegyünk egy nyomtatót, amely nem papírlapra nyomtat egy rétegnyi tintát, hanem egy nagyon vékony rétegben műanyagot. Az első réteg után nyomtassunk egy másodikat, majd egy harmadikat egy megadott térbeli minta alapján: egy idő után pedig a rétegekből összeáll egy tökéletes, kézzel fogható tárgy.

A kezdeti támogatói lelkesdést látva a nyomtató készítőinek pénzügyi nehézségekkel nem kell majd számolniuk a jövő februárra ígért termék elkészítésénél. Gondot maximum a túlzott siker okozta szervezési problémák jelenthetnek, ezek ugyanis sok korábbi esetben megkeserítették már a Kickstarter-milliomos projektgazdák életét.

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.