Az Apple iTunes szolgáltatása nem csak zenék letöltésére vagy tévéműsorok nézegetésére alkalmas, de a világ legjobb egyetemei is ingyenesen publikálják itt oktatási anyagaikat.
Az elmúlt három évben az iTunes U letöltéseinek száma meghaladta a 300 milliót, a szolgáltatás pedig egyike a világ legnépszerűbb online oktatási katalógusainak - tette közzé az Apple. A főiskolákkal és egyetemekkel együttműködésben létrehozott iTunes U egyszerű lehetőség a tanulás kiterjesztésére, az érdeklődési területekkel kapcsolatos tudás felfedezésére, illetve bővebb információ szerzésére az egyes iskolákról.

Az iTunes Store különálló iTunes U szekciója a világ kiemelkedő intézményei által közzétett tartalomhoz kínál nyilvános hozzáférést – mint például a Harvard, az MIT, a Cambridge, az Oxford, a University of Melbourne vagy a Université de Montréal. Az iTunes U szolgáltatásval bárki lehetőséget kaphat az egyetemi kurzusok, kísérletek, fontos sportesemények, az egyetemeket bemutató filmek és speciális előadások tanulmányozására.

Az iTunes U szolgáltatásban minden tartalom ingyenesen érhető el, Mac számítógépeken és PC-n, de akár iPhone-on vagy iPad-en is egyaránt lejátszható.

350 ezer fájl Jelenleg világszerte több mint 800 egyetem üzemeltet aktív iTunes U-webhelyet, és ezen intézmények közel fele nyilvánosan teszi közzé tartalmait az iTunes Store online áruházon keresztül. A közelmúltban kínai, hongkongi, japán, mexikói és szingapúri egyetemek újdonságaival bővült a rendszer.

Az iTunes felhasználói immár több mint 350 ezer olyan hang- és videofájlhoz férnek hozzá, amelyeket oktatási intézmények publikáltak a világ minden tájáról - derül ki az Apple közleményéből.

Bemutató az iTunes U szolgáltatásról

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.