A napokban magyar nyelvű könyv jelent meg a szoftvertesztelés alapjairól, ami lehetővé teszi, hogy a szoftverfejlesztés résztvevői egy közös, nemzetközileg elfogadott nyelvezetet használjanak munkájuk során.
Bár a magyar szoftveripar képviselői már régen felismerték a szoftvertesztelés fontosságát, széles körben azonban alig néhány éve elfogadott, hogy ez a tevékenység egy önálló diszciplína is. Néhány éve alakult meg a nemzetközi szoftvertesztelői módszertant kidolgozó multinacionális nonprofit szervezet az International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) magyarországi tagszervezete, a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (Hungarian Testing Board) is.

A HTB célja Magyarországon meghonosítani az ISTQB nemzetközileg elismert és elfogadott képesítési rendszerét, amely egységes alapot nyújt a szoftvertesztelési kérdésekben. A szoftvertesztelés alapjai című könyv a szerzők és a magyar kiadó - az Alvicom Kft. - szerint is elengedhetetlen minden szoftverteszteléssel foglalkozó szakembernek, de az informatikával foglalkozó szakemberek számára is ajánlható. A szerzők - Dorothy Graham, Erik van Veenendaal, Isabel Evans és Rex Black - tapasztalt tesztelési szakértők, egyben az ISTQB tanterv megalkotói is.

A könyv a kiadó szerint nélkülözhetetlen segítséget ad a szoftvertesztelés alapjainak elsajátításában, valamint az ISTQB alapszintű képesítésének megszerzésében. A könyvben található fogalmak lehetővé teszik, hogy a szoftvertesztelők és a szoftverfejlesztés egyéb résztvevői egy nemzetközileg elfogadott nyelvezetet használjanak.

Kínai cég lett a leginnovatívabb, az Apple nagyot zuhant

A Fast Company idei összállításában a jól ismert világcégek kevés rivaldafényt kaptak.
 
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.