A Google Utcakép új látványosságait autó helyett tricikli, hátizsák és „zsúrkocsi” segítségével rögzítik.
Idén áprilisban hazánk is csatlakozott azon országok köréhez, ahol elérhető Google Steet View. Az itthon Utcaképre keresztelt szolgáltatás segítségével a feltérképezett úthálózat szinte minden szegletét megnézhetjük fotók segítségével, amit a Google speciális, kamerával felszerelt autói rögzítettek hónapokon, sőt, éveken keresztül.

A mobilon és böngészőből is elérhető Street View alapvetően a kocsival bejárható területeket fedi le, a Google azonban törekszik arra, hogy az országok csak gyalogosan elérhető látványosságai is bekerüljenek az adatbázisba. 

A hátizsákba épített, panorámaképeket készítő kamerák

Kirándulhatunk Tokajba is  A Google mai bejelentése szerint A Budai Várat, Hollókő ófaluját, a Tokaj-hegyalja történelmi borvidéket, a Tihanyi-félszigetet és másik több tucat turisztikai, történelmi és kulturális szempontból jelentős épületet, városrészt, természetvédelmi területet fognak virtuálisan bejárhatóvá tenni a magyarországi utcaképben. Az ehhez szükséges 360 fokos panorámaképek elkészítése most kezdődik, ehhez gyalogos és biciklis expedícióra indul a Street View Magyarországon. Így került be korábban a „kínálatba” Pompeji, a Grand Canyon, és a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa is.

A panorámaképeket készítő felszerelést az autók után most hátizsákra, triciklire és “zsúrkocsira” szerelik, hogy autóval nem megközelíthető helyeket - magyarországi épületeket, várakat, kastélyokat, palotákat, templomokat, parkokat, sétálóutcákat és teljes városrészeket, vagy éppen nemzeti parkokat és barlangokat - is a világon bárki számára virtuálisan bejárhatóvá tudjanak tenni az interneten. A több tucat épület, városrész és természetvédelmi terület közt szerepelnek vidéki és budapesti, kültéri és beltéri helyszínek, és helyet kapnak a UNESCO világörökség részei is.

Ez is egy módja a fotózásnak

Az elkészült fotókból különleges Street View galériát is készíteni fog a Google csapata. Néhány példa a tervezett helyszínek közül: Budai Vár, Hollókő ófaluja, Tokaj-hegyalja történelmi borvidéke, Tihanyi-félsziget, budapesti Duna-part, Budapest, Andrássy út, Margitsziget, Vajdahunyad vára, Budapesti Állat- és Növénykert.

Megkezdte működését a magyar Street View 
Interneten is bejárhatók a világ csodái
Nem törölte a szabálytalanul gyűjtött adatokat a Google 

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.