Év végén érkezik a legújabb Windows első javítócsomagja. A fejlesztői változatot már többen tesztelték, ezek alapján óriási változásokra nem kell számítani, de legalább annyi gonddal sem jár majd a frissítés, mint egyes előző Windows-szervizcsomagok.
Az interneten április első felében bukkantak fel először hivatalosnak tűnő verziók a Windows 7 SP1 fejlesztői előzeteséből. Természetesen a felhasználók és tesztelők először óvatosan közelítettek hozzá, hiszen volt már példa fejlesztői verziónak álcázott kártékony vagy csupán felesleges és haszontalan próbálkozásokból. Ám ezúttal, úgy tűnik, valódi a csomag.

A szervizcsomag egyébként szinte biztosan nagyon korai változat, hiszen a március 27-i dátummal ellátott build a 7601-es verziószámot viseli, amely csak eggyel nagyobb a "normál" Windows 7 verziószámánál. A csomag mérete 1,25 gigabájt, ám nem feltétlenül másolódik fel minden a gépünkre, telepítéskor ugyanis kimagozódnak azok a komponensek, amelyek már a Windows Update segítségével korábban beépültek a rendszerbe.

Nem durran nagyot, de nem is fáj | A frissítést több tesztelőnek már volt alkalma feltelepíyteni és kipróbálni - ezek alapján az SP1 funkcionalitásában keveset ígér, ám biztonságosabbá teszi a rendszert és bosszúságot sem okoz az installálása. A tesztgépre mindössze negyed óra alatt települt fel minden szükséges komponens, amiért cserébe tulajdonképpen a biztonsági frissítések és foltok koncentrált gyűjteményét kapjuk.

Ezeken kívül csak elsőre nem feltűnő tulajdonságok változtak a "megszervizelt" Windowsban, a legfontosabb a notebookok akkumulátorának hatékonyabb kezelése, amely a Microsoft ígéretei szerint természetesen az átlagos üzemidőre és az akku élettartamára is pozitív hatással van. Emellett pár új hardvereszköz és szabvány támogatása javult és bővült, például a HDMI audioeszközök problémamentesebb kezelése.

Az EP áldását adta a net megreformálására

Az EU-s képviselők meggyőző többséggel rábólintottak a sok oldalról vitatott új szabályozásra, amelytől a szerzői jogok magasabb szintű védelmét remélik.
 
A kis és közepes méretű vállalatok körében gyakorlatilag megkerülhetetlen a CMS-ek használata, de számos pozitívumuk ellenére akad néhány sötét folt is a területen. Mik ezek és mit lehet ellenük tenni?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.