A Minuum névre hallgató virtuális klaviatúra mindössze egy sorból áll és villámgyors gépelést tesz lehetővé.
Egyfajta csodaváró hangulatban vagyunk az érintőképernyős gépeléssel kapcsolatban, hiszen újra és újra felbukkan egy reményteli fejlesztés, ami azt ígéri, hogy mostantól mindenki mosolyogva, frusztrációktól és főleg hibamentesen fogja intézni az adatbevitelt. A kanadai Whirlscape egész meggyőzően állítja a fentieket, amire a két éve csiszolgatott Minuum billentyűzet képességei jogosítják fel őket.

Ez is QWERTY, de nem úgy ■ A startupként induló projekt létrehozásánál abból indultak ki, hogy a gépelés pontosságán (pontatlanságán) kívül az a legnagyobb probléma a mostanában használatos virtuális gombsorokkal, hogy túl nagy helyet foglalnak el a képernyőn. A Minuum ennek megfelelően egy dimenziósként hirdeti magát és valóban egyetlen csíkban tartalmazza a QWERTY gombsor összes betűjét. A bemutató videó szerint a tervek szerint az összes létező kijelzőformán használható lenne, de akár át is méretezhetjük, vagy odébb pakolgathatjuk kedvünk szerint.A felület, azaz a betűk összesűrítése azt a veszélyt hordozza magában, hogy sokat fogunk téveszteni, de Whirlscape vezetője, Will Walmsley azt állítja, hogy ez az érintés nyomában felugró és nagyon jól működő prediktív rendszer, illetve a kis ablakokban megjelenő újabb betűk és szimbólumok rendszere mindezt kiküszöböli.

Máris továbbgondolták  Sőt, a Minuum csak az első ránézésre „csak” egy újabb billentyűzet kezdemény, mivel a rendszert továbbfejlesztve bármilyen felületen vagy beviteli eszköz esetében alkalmas lehet a gépelésre. Itt egészen merész ötleteket vázol fel az egyetemistákból álló csapat, hiszen szerintük a jövőben bármilyen hordható eszközön, órán, szemüvegen, vagy akár egy gyűrűn is elképzelhető a szoftver használata.A közösségi finanszírozásban elindult Minuum projekt (a Kickstarter helyett az Indiegogot választották) eddigi eredménye (pár nap alatt bő 45 ezer dollár) jól mutatja, hogy a felhasználók mennyire ki vannak éhezve egy új, valóban működő adatbeviteli megoldásra. Az eredeti célösszeget tehát jócskán meghaladták már, így most 60 ezer dollárt szeretnének elérni, hogy kiadhassák a hordozható eszközökhöz szánt fejlesztői eszközkészletet.

5 innováció az egér és a billentyűzet leváltására 
Billentyűzetet növeszthetnek az érintőképernyők
Bravúros szövegbevitel érintőképernyőn
Láthatatlan billentyűzet támad a QWERTY-re 

A Minuum billentyűzet első körben Androidon fog megjelenni, és akik legalább 5 dollárral támogatták a projektet, azok a béta verzióhoz már idén júniusban hozzájuthatnak. A végleges verzió 2014 elejére várható, ahogy az alkalmazás iOS kiadása is.

Az EP áldását adta a net megreformálására

Az EU-s képviselők meggyőző többséggel rábólintottak a sok oldalról vitatott új szabályozásra, amelytől a szerzői jogok magasabb szintű védelmét remélik.
 
A kis és közepes méretű vállalatok körében gyakorlatilag megkerülhetetlen a CMS-ek használata, de számos pozitívumuk ellenére akad néhány sötét folt is a területen. Mik ezek és mit lehet ellenük tenni?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.