Az alkalmazás szinte teljesen megegyezik a Windows Phone-os változattal, használatához Office 365 előfizetés szükséges.
Miközben a Microsoft provokatív reklámjaiban azt hangsúlyozza, hogy az iPad megfelelő szoftverek híján nem alkalmas dokumentumok szerkesztésére, addig mobil fronton gondoskodik róla, hogy az iPhone felhasználók hozzájussanak az Office mobilos verziójához. A stratégia kettős, a törekvés azonban teljesen érthető, az már viszont kevésbé, hogy miért nem az androidos verzió volt az első a sorban.

Egyelőre csak iPhone-ra  A magyar felhasználók azonban egyelőre ne kapjanak a mobiljuk után, mert az Office (a Word, Excel, PowerPoint hármas került bele) ezen a héten csak az Egyesült Államokból tölthető le, a világ többi része (köztük Magyarország) június 18-tól kerül sorra. A használathoz mindenképpen szükség lesz egy Office 365 előfizetésre, így első lépésként az ott használt adatokkal kell belépni az alkalmazásba (ez lehet Office, vagy Microsoft fiók is). Az Office webes verziója lehetővé teszi, hogy a dokumentumaink szerkesztését zökkenőmentesen folytathassuk egy másik eszközön, az pedig jó hír, hogy az iPhone bevonása nem csökkenti az előfizetésünkkel használható készülékek számát. Sőt, egy Office 365 fiókkal akár öt iPhone-on is futtatható az alkalmazás párhuzamosan.
 


Noha régóta óta terjednek a pletykák egy iPadre optimalizált Office alkalmazásról
, erre továbbra is várni kell. Persze az iphone-os app ettől még használható az Apple táblagépein, de a felületet a mobilok kijelzőjére optimalizálták, így ha a képet felhúzzuk 10 colos méretre, az nagymértékben rontani fogja a felhasználói élményt. A Microsoft szerint, aki táblagépen szeretne dokumentumokat létrehozni, illetve szerkeszteni, annak ott van az Office 365 webes felülete, ami tökéletesen kielégíti az igényeket, a natív alkalmazásnak pedig sokkal nagyobb létjogosultsága van egy 3,5-4 colos kijelzőn.

Nem PowerPoint barát  Az Office Mobile for Office 365 subscribers (ez az app becsületes és teljes neve) felépítése egyszerű: lehetőség van a legutoljára használt anyagok megnyitására, hozzáférhetünk a SkyDrive-on tárolt mappáinkhoz, nyithatunk új dokumentumokat, illetve babrálhatunk a beállításokkal. A Word és Excel fájlok létrehozásának tehát nincs akadálya, viszont PowerPoint állományokat nem kreálhatunk, legfeljebb a korábban létrehozottakat szerkeszthetjük tovább.


Az ehhez kínált eszközök köre erősen korlátozottak, így legfeljebb a szövegekbe nyúlhatunk bele, a slide-okat rejthetjük el, vagy azok sorrendjét változtathatjuk meg. A SkyDrive-ba mentett, illetve az onnan szerkesztett dokumentumok változásait a felhőszolgáltatás azonnal szinkronizálja, így az Office 365 webes felületről, vagy az Office 2013 desktop verzióból már a legfrissebb verziót érjük el.

Tovább gyepálja konkurenseit a Microsoft 
Hazánkban is elstartoltak az Office 365 üzleti csomagjai
Microsoft Office: irány az iPad? 

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.