Ezúttal a soros magyar EU elnökséghez kapcsolódó hivatalos programként zajlik az Innovációs TechShow. Az ígéretes hazai fejlesztéseket bemutató programsorozat legfrissebb kiadásán az orvoslástól az űrkutatáson át a mindennapi életet megkönnyítő megoldásokig sokféle újdonság szerepel.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) közös eseménye a sikeres előzményeket követően most is ígéretes innovációk bemutatására vállalkozik. A kiállításon megtekinthető 21 megoldást a „Keressük Magyarország Új Neumannjait!” elnevezésű versenyen pályázók közül egy független szakmai zsűri választotta ki.

A rendezvény első napján a versenyzők és versenyműveik a "VIP szekcióban" mutatkoztak be magas szintű, nemzetközi delegáció előtt. A mai szakmai napon már jóval szélesebb körben látható a 21 kiválasztott megoldás, amelyek a lehető legszélesebb felhasználási kör számára lehetnek érdekesek.


A SmartSocket megregulázza a feleslegesen magas áramszámlát

Ötletekben nincs hiány Az egyik leggyakrabban hangoztatott válság utáni szó a költséghatékonyság, ehhez több bemutatott ötlet is kapcsolódik. A Remagine Technologies által fejlesztett SmartSocket például az energiafogyasztás optimalizálását tűzte ki célul. Az egyszerűen telepíthető rendszer tulajdonképpen a fali áram-csatlakozók "felturbózását" végzi, így az üzemeltetőnek lehetősége nyílik az áramot fogyasztó eszközök teljes, részletes kontrollálására.

A megoldás felismeri a csatlakoztatott eszközöket, és optimalizálja az energiafelvételüket. Az ötlet segítségével elkerülhető a feleslegesen üzemelő eszközök energiapocsékolása, végső soron pedig jelentős költségmegtakarítás érhető el, ráadásul úgy, hogy az eszközönkénti ár kevesebb, mint 30 dollár.


GISearch: mi van a környéken, avagy keresés a térképen

Az ESRI Magyarország Kft. fejlesztése a GISearch: a térinformatikai megoldásokat fejlesztő vállalat innovációja egy térkép-alapú keresőmotor, amely hagyományos PC-k mellett mobil platformokon is használható. A keresőmotor a pásztázható webet címadatok után is indexeli. A projekt eredményeként a címadatok automatizált algoritmusokkal geokódolva térképen, nem pedig szövegesen jelennek meg.

Világsiker a jó ötletekből: újra TechShow
Magyarország új Neumannjait keresik
Európának is megmutathatják ötleteiket a hazai fejlesztők

Top 21 Az orvosi vizsgálótól a levegőn át az űrig mindenféle helyszín és témakör terítékre kerül a 21 kiállított innováció valamelyikében. A BUAV 10 például egy pilóta nélküli kisrepülőgép-rendszer, de bemutatkozik egy sztratoszféra-kutató platform is. Az ezeknél "földközelebbi" ötletek közül több is foglalkozik a televízió és tömegkommunikáció témakörével: a 3,5 méteres képátlójú HoloVizio 3D megjelenítő, a Gravity Impress fogyasztóbarát tévézést elősegítő ajánlórendszer, a Hybridbox set-top box megoldás egyaránt a "villódzó doboz" hatékonyabb használatát célozza meg.

A telekommunikációs alkalmazások üzemeltetésének minőségét javítja a Fornax által fejlesztett Eventus TSS és Mobile Workforce, a heterogén mobil platformok egységes programozását pedig az Infomatix MobiAccess keretrendszere teheti könnyebbé. A 21 innováció mindegyike valamilyen szinten nyertesnek számít a bemutatkozási lehetőséggel: további megoldásokról helyszíni beszámoló formájában jelentkezünk.

Az Asust használták álcának a százezreket érintő hekkelésnél

Az orosz Kaspersky kutatói még januárban fedezték fel, hogy valami nem stimmel a tajvani gyártó automatikus frissítéseivel.
 
A kis és közepes méretű vállalatok körében gyakorlatilag megkerülhetetlen a CMS-ek használata, de számos pozitívumuk ellenére akad néhány sötét folt is a területen. Mik ezek és mit lehet ellenük tenni?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.