A rugalmas OLED kijelzők és az e-papír voltak a nemzetközi FPD kiállítás slágerei. A futurisztikus technológiák némelyike pár éven belül megjelenhet a boltokban.
Új kijelző-technológiák mutatkoztak be a múlt héten Japánban rendezett Flat Panel Display International kiállításon. A Samsung OLED (organikus fénykibocsátó diódákra épülő) kijelzője és az LG e-papírja egyaránt alkalmas rá, hogy a későbbiekben hajlékony paneleket építsenek belőlük, mivel egyiknek sincs szüksége háttérvilágításra.

Új generációs eszközök A Samsung flexibilis OLED kijelzői már az LCD utáni korszakot vetítik előre: egyrészt vékonyabbak, másrészt kevesebbet fogyasztanak és szebb képet adnak, mint a folyadékkristályos képernyők. Bár a technológia önmagában nem számít újdonságnak, jelenleg csak kis méretű kijelzők esetében alkalmazzák, mivel a gyártási költségek egyelőre jócskán meghaladják az LCD kijelzőkét. Ezen változtathat a Samsung megoldása, amit néhány éven belül már a cég termékeiben is viszontláthatunk.


Az IDG videója a Samsung S-alakba görbített kijelzőiről


Képernyők a dossziéban
Az LG az eddigi legnagyobb, 19 hüvelyk átmérőjű e-papírt mutatta be a kiállításon. A technológiát olyan olcsó, alsó kategóriás olvasókban láthatjuk majd viszont, amelyek fokozatosan átvehetik a könyvek és újságok szerepét: a szakemberek szerint az e-papír idővel valóban papírvastagságú lesz, amit gond nélkül magunkkal vihetünk egy mappában, és tökéletesen alkalmas lesz akár üzleti dokumentumok kezelésére is.

Az FPD-n más érdekességek is felbukkantak, mint például a változtatható fényáteresztő képességgel rendelkező üveg, ami nem csak a sötétítő függönyt teszi feleslegessé, de akár filmet is lehet rajta nézni, vagy alkalmas egy irodai prezentáció megjelenítésére. A kiállító vállalatok egyelőre nem jelentették be, hogy az egyes technológiák mikor kerülnek tömegtermelésbe; a Samsung OLED televízióira valószínűleg már nem kell sokat várni, de az olcsó, vékony, összetekerhető e-papír megjelenése felé még csak az első lépéseken vagyunk túl.

Újabb egymilliárd dolláros befektetés a legértékesebb MI-fejlesztőbe

A kínai SenseTime elképesztő tempóban fejlődik, és ilyen ütemben szívja fel a befektetői tőkét is.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.