Egyre több alkalmazás és szolgáltatás "ugrik rá" arra a tényre, hogy a felhőben hatalmas adatmennyiségeket tárolunk, amely keresése, indexelése nem egyszerű feladat. Ehhez kapcsolódik egy újabb érdekes és ingyenes Chrome kiegészítő.
A Graph Your Inbox egy igen érdekes kis kiegészítő, melyet egyelőre Google Chrome böngészőkben lehet használni. Akkor a leghasznosabb, ha nem kifejezetten egy bizonyos levelet keresünk, hanem a levelezésünkben előforduló kulcsszavakkal vagy egyéb feltételekkel kapcsolatos trendeket szeretnénk megnézni időrendben. Milyen gyakran említünk egy bizonyos márkát, személyt vagy szolgáltatást? Mennyire sűrűn kapunk levelet egy bizonyos partnertől? A plugin segítségével grafikusan, időrendben jeleníthetjük meg ezeket az adatokat.

Postafigyelő | Az apró, de sok mindenre használható szolgáltatást Bill Zeller fejlesztette szabadidejében, amikor épp nem a Princeton Egyetemen igyekszik PhD-je megszerzésén. A plugint könnyen feltelepíthetjük a Google kiegészítők gyűjtőoldaláról: ezután a böngésző fejlécében megjelenik a kiegészítő kis ikonja. Használatához jelentkezzünk be a vizsgálni kívánt Gmail-fiókba, majd kattintsunk a fejlécben található Graph Your Inbox ikonra. Egy előreugró ablakban adhatjuk meg a kívánt keresési kifejezéseket, amelyek lehetnek hagyományos szavak, vagy akár szókapcsolatok a Google keresőjében is megszokott paraméterezéssel, például idézőjeles formában (ekkor a pontos kifejezésre keres).

Levelek küldőire vagy címzettjeire is kereshetünk, ilyenkor a from:[email protected] vagy to:[email protected] formátumot használhatjuk. Ezen kívül a Gmailben használható címkéket is vizsgálhatjuk a label:címkeneve formátum segítségével.


Több hasznos megjelenítési forma pár másodperc alatt

Trendek nektek | Ha a plugin végzett első keresőkifejezésünk találatainak megjelenítésével, a grafikonon láthatjuk a vizsgált kifejezés havi előfordulásának gyakoriságát, alatta az aktuális hónap adatait is megtekinthetjük. Az egyes adatokra kattintva mélyebbre is áshatunk, megjelenítve a szóban forgó leveleket.


Keresőkifejezések összehasonlítása sem tart sokkal tovább

Még érdekesebb azonban az, ha újabb kifejezésre keresünk rá: ekkor ugyanis az előzőleg megtalált eredmények nem tűnnek el, hanem más színnel föléjük íródnak az új találatok. Ezzel egyfajta kompetitív trendvizsgálatot is elvégezhetünk: könnyen megvizsgálhatjuk, két üzleti partnerünk közül melyik írt többet, vagy két termékünk közül melyikről érdeklődtek többen. Akiben bármikor felmerülne Gmail-fiókjának ilyen jellegű kutatásának ötlete, az ingyenes kiegészítőt másodpercek alatt feltelepítheti a Google tárhelyéről.

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.