A Google közösségi oldala megpróbálta felvenni a harcot a megtévesztő és hamis néven regisztrált fiókok ellen, és jó pár esetben alaposan mellélőtt. Hamarosan új rendszer szerint működik majd a nevek figyelése.
Az elmúlt napokban jó pár csalódott hangú bejegyzés jelent meg Twitteren, vagy akár a konkurens Facebookon, mely szerint egyes felhasználók egyik napról a másikra képtelenek voltak bejelentkezni a Google+ szolgáltatásba. Ezek a felhasználók egy kurta üzenetben tájékozódhattak a törlés okáról: "Miután megvizsgáltuk a profilodat, úgy döntöttünk, hogy az általad megadott név nem felel meg a Közösségi Szabványainknak" - áll az értesítésben.


Sokaknál az ilyen profilok verték ki a biztosítékot: míg egyeseket valódi nevükért
is kitiltja a rendszer, mások hamis céges profilokat indítanak - ráadásul eladásra...

Minden kezdődik újra Ez a mizéria persze nem újkeletű, hiszen a Facebookon is jó pár évig tartott a "valódi név hisztéria". Egy magyar médiamunkást például évekig nem engedtek saját nevén regisztrálni azért, mert vezetékneve angolul egy fantázia-szülte lény nevével egyezett meg - hiába küldözgetett annak idején igazolványmásolatokat és egyéb okiratokat. A Zuckerberg-birodalomban azóta nagyjából elültek az ilyen jellegű problémák, a Google+-on viszont még csak most kezdődik a rendszer finomítása.

Még olyan - ártalmatlannak tűnő - nevek is fennakadtak a rostán, mint Madge Weinstein, A.V. Flox vagy Kirrily Robert. Utóbbi ráadásul volt Google alkalmazott, aki kellemes méretű webes aktivitást indított a helyzet megoldásának érdekében.

Félresikerült dresszkód Vic Gundotra, a Google alelnöke türelemre intette a felhasználókat. Szerinte a rendszerre szükség van, annak digitális megfelelőjének tekinthető, amikor egy népszerű vendéglőbe nem engednek be olyan vendégeket, akiknek nem megfelelő a ruházata.  Bradley Horowitz, a Google+-ért felelős alelnök pedig igyekezett előre vetíteni, hogy minél hamarabb pontosítják a közösségi oldal névhasználati eljárásait.

Horowitz saját Google+ fiókjából küldött üzenetében beszél arról, hogy a problémákat villámgyorsan szeretnék orvosolni. A vezetéknevek és keresztnevek tekintetében a Google egy előzetes figyelmeztetést fog küldeni azoknak, akik az elbírálók szerint gyanús vagy nem megfelelő módon próbálkoznak. Ez az üzenet az ígéretek szerint pontosan tartalmazza majd azokat a módokat, ahogy gyorsan meg lehet változtatni a problémás mezőket, és iránymutatásokat tartalmaz majd a közösségi szabványokhoz. Ezen kívül tisztázza majd, milyen egyéb lehetőségei vannak a felhasználóknak, és milyen időkorlátokra kell figyelniük.

Nagy szám! Lassult a Google+ növekedési üteme
iPhone-ra is megérkezett a Google+ kliens
A Dell vezetője Google+-ra költöztetné a cég vevőszolgálatát

Tippek és hibák Azoknak, akik valamilyen felvett nevet vagy becenevet használtak a valódi név helyett, Horowitz az "egyéb nevek" mezőt ajánlja: itt lehet leánykori nevektől beceneveken át középső nevekig bármilyen extra információt megjelentetni. Ez ráadásul szintén kereshető, így ha valaki csak becenevünkön ismer, ez alapján is ránk talál annak ellenére, hogy a név mezőbe csak valódi nevünk kerül.

A felhasználók egy része örömmel reagált a tervekre, de többen siettek megjegyezni, hogy a szigorú szabályozások több helyen erőteljes foltozásra szorulnak. Míg pár gyanús, emellett valódi név fennakad a szűrőn, egy csomó olyan profil létezik ma is, amelyek egyértelműen megszegik a felhasználási szabályzatot: megannyi Coca Cola néven futó Google+ fiók fut egymástól függetlenül, márpedig furcsa lenne ilyen nevű illetőt találni a valóságban, főleg többet egyszerre...

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.