Apró, de vállalati felhasználás szempontjából jelentős újítást vezetett be a Google a levelezőjében. Immár szabadon formázható, képekkel, hiperlinkekkel gazdagítható a Gmail-levelek végére helyezett aláírás.
A Gmail sok szempontból nem képes azt a gazdag funkcionalitást adni, amit más szállítók, általában fizetős levelezőalkalmazásaiban már évekkel ezelőtt alapvető lehetőség volt. A Google azért igyekszik, és folyamatosan bővíti levelezője képességeit.

Színes, logós | A mostani változtatás elsősorban azoknak jó hír, akik munkavégzésre is használják a Gmailt. Eddig ugyanis az automatikusan beszúrható aláírás kizárólag egyszerű, formázatlan szövegként jelenhetett meg. Most viszont ha ellátogatunk a keelőfelületek Beállítások (Settings) menüjébe, akkor az aláírás résznél egy beépített szövegszerkesztőt találunk.

Az egyszerű szerkesztővel a betű típusát, méretét, színét is változtathatjuk, felsorolásokat és egyéb formázási lehetőségeket kapunk. Bekerülhet az aláírásba a céges logó és a vállalati honlapra mutató hiperlink is. A több gmailes fiókkal rendelkező felhasználók pedig külön aláírást tudnak megadni minden egyes e-mail címükhöz.

Tényleg jó ötlet egy 170 kilométeres madzagra emlékeztető okosváros?

Már az idei elő negyedévben belevágnak az 500 milliárd dolláros szaúdi gigaprojektbe, amelynek célja egy egészen futurisztikus új megaváros felépítése lenne.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.