Annak ellenére, hogy azt Egyesült Államokban kifejezetten gyengén startolt a Google televíziós platformja, a vállalat kiterjeszti a megoldás piacát: a Google TV 2012 elején érkezik Európába.
A Google TV egy olyan szoftveres platform, amely a felhasználó televízióját "turbózza fel" egy kombinált tévés-internetes megoldássá. Alapvetően hangzatosak a lehetőségek, például akár androidos okostelefonunkat is használhatjuk kibővített távirányítóként, tévénézés közben kereshetünk a weben. Azt is megtehetjük, hogy egy okostelefonokra hasonlító "kezdőlapot" készítsünk a televízóra, ahová alkalmazásokat, internetes hivatkozásokat és tévécsatornákat is feltűzhetünk ikonként.


Ováció helyett óvatos taps A Google TV amerikai bevezetése enyhén szólva is harmatos sikereket hozott. Részben annak köszönhetően, hogy a nagyobb tévétársaságok nem támogatták a kezdeményezést: úgy érezték ugyanis, hogy az új megoldás saját piacukat és befolyásukat gyengíti. A Google ezen kívül arról sem osztott meg túl sok információt, hogyan és miből termel majd nyereséget a szoftverből. A jelenlegi helyzet szerint az amerikában legnépszerűbb webes film- és tévészolgáltatás, a Hulu letiltotta a Google TV-s hozzáférést, de szintén elérhetetlenek olyan nagy szolgáltatók is, mint a CBS, az NBC, az ABC, a Fox vagy épp az MTV.

A Logitech nemrég szintén rosszallását fejezte ki a Google TV eredményeivel kapcsolatban: a hardvergyártó Revue nevű készüléke, amely erre a platformra épül, kifejezett üzleti bukás lett. Eleve gyenge eladásokkal nyitott, és a gyártó hírei szerint azok többsége is visszavitte a boltokba, akik egyáltalán rászánták magukat a vásárlásra. Rajtuk kívül csak a Sony fejlesztett Google TV alapokra, ők televízióikba és Blu-ray lejátszóikba építették be a rendszert.

Csakazértis A Google egy ideje már a legújabb generációs szoftverre hivatkozik, amely már az Android 3.x (Honeycomb) alapra épül, és funkcionalitásában, kezelhetőségében is nagy ugrást jelent. Eric Schmidt, a vállalat elnöke szerint folyamatosan dolgoznak azon, hogy mind a vevők, mind pedig a tartalomszolgáltatók számára vonzó platform legyen a Google TV.

A vezető egy angol televíziós eseményen megerősítette: bár tavaly májusban még kifejezetten leszögezték, hogy a megoldás nem lép ki az Egyesült Államokból, 2012 elejétől Európában is megindul a forgalmazás. Schmidt szerint a tévé mint házi szórakoztató központ és az internet összehangolásában igenis hatalmas lehetőségek vannak, amelyet lassan a tévétársaságoknak is el kell fogadniuk. Árakról vagy további hardveres partnerekről azonban még nincsenek részletek.

Hogy kerül a szobabicikli a színpadra? - Google I/O
Google TV, ahogy a Sony elképzeli
Így csépeli egymást idén az Apple és a Google

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.