A közösségi hírmegosztásra szakosodott Reddit bejelentette, hogy mostantól Bitcoinnal is lehet náluk előfizetést venni. Hasonló lépést tett néhány hónapja a WordPress is.
Hirdetés
 

Úgy tűnik, nem rengette meg alapjaiban a virtuális fizetőeszköz helyzetét a múlt szeptemberben történt lopási eset, hiszen a WorldPress már novemberben, a Reddit pedig most vezette be a Bitcoin-használati lehetőséget. A lépés indokai között mindkét esetben hasonló motívumokat lehet felfedezni: sem a kereskedelmi bankok kártyáival, sem a PayPal-lel nem lehet az egész világra kiterjedő fizetési megoldást biztosítani a felhasználóknak. A Bitcoin viszont sem országhoz, sem bankhoz nem köthető fizetőeszköz, így például azok is képesek vele elektronikus tranzakciót végrehajtani, akiknek az országát rajtuk kívül álló okok miatt fekete listán tartják a banki átutalások tekintetében. 

Bár a Reddit használata teljesen ingyenes, hiszen a regisztrált felhasználók szabadon ajánlhatnak, illetve értékelhetnek anyagokat, de az oldalon lehetőség van előfizetésre is, ami plusz szerkesztési opciókat és hirdetésmentes környezetet biztosít. Ezeket az előfizetéseket lehet mostantól Bitcoinnal is megvásárolni.Rejtélyes pénzcsináló  Magát a Bitcoint 2009-ben találta ki egy Satoshi Nakamoto nevű illető, akinek pontos kiléte még mindig ismeretlen, mivel azután, hogy egy kilencoldalas whitepaperben összefoglalta a virtuális pénz lényegét, gyakorlatilag eltűnt.

A Bitcoinok használatának lényege, hogy nincs se központi bank, sem pedig egy "Bitcoin-ország", a többi elektronikus fizetőeszköztől eltérően nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól. A Bitcoin egy torrent technológiához hasonló, zárt peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Ez az adatbázis tartalmazza a pénzmozgások minden adatát, így garantálja az elektronikus fizetéshez kapcsolódó alapvető követelményeket.

Bitcoint az erre szakosodott cégeknél lehet át- és visszaváltani "normális" fizetőeszközre, de amint a fenti példák is mutatják, egyre több helyen tekintik normálisnak a nem hivatalosan BTC rövidítéssel emlegetett virtuális pénzt, amelynek árfolyama jelenleg 27 dollár közelében mozog.

Bitcoin: veszélyben a bankfüggetlen virtuális pénz
A bankok alapvetően biztonságban érzik magukat

A bíróságot nehéz meghatni a ChatGPT mutogatásával

Eddig is voltak ügyek az MI-robot által összehazudott dokumentumokból, nemrég pedig kiderült, hogy a bírók a ChatGPT véleményére sem feltétlenül kíváncsiak.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.