Helyi idő szerint szerdán este San Franciscóban mutatta be a Microsoft az Internet Explorer 9 böngésző bétaverzióját: a gyorsabb működéssel és a fejlett webes szabványok beépítésével vennék fel ismét a kesztyűt a Firefoxszal és az egyre jobban feltörő Google Chrome-mal szemben.
A Microsoft szerdai bejelentéséhez több mint 70 vezető webhely és nemzetközileg ismert márka csatlakozott  (többek között a Facebook, Myspace, LinkedIn, Netlog, Twitter, Amazon, eBay, RTL) , ezek új szolgáltatások bevezetésével mutatták be az új böngészőt. "Büszkék vagyunk arra, hogy partnereinkkel együtt mutathatjuk be az IE9 bétaverzióját, amely minden eddiginél látványosabb szolgáltatásokkal kényezteti a Windows felhasználóit a világ minden táján." - nyilatkozott Steven Sinofsky, a Windows és a Windows Live divízió vezetője a bemutató kapcsán.

Kilences a hetesen |
"Az Internet Explorer 9 az egyetlen webböngésző, amely a webhelyek Windows 7 rendszeren keresztüli megjelenítésére koncentrál" - fogalmazott a Microsoft közleményében. Az Internet Explorer 9 a letisztult alkalmazásokra, a Windows 7-integrációra, és a webhelynek jutó minél nagyobb képernyőfelületre helyezi a hangsúlyt. A rögzített weboldalakkal a felhasználó kedvenc webhelyei a böngésző megnyitása nélkül, közvetlenül a Windows tálcájáról érhetők el, így gyorsabban és könnyebben megjeleníthető a kívánt tartalom.

Emellett a böngésző számos beépített funkcióval rendelkezik, mely a felhasználók biztonságát, az adatvédelmet és a megbízhatóságot tartja szem előtt. A beépülő modulok betöltési idejét figyelő teljesítmény-tanácsadó értesíti a felhasználót, ha a beépülő modulok lassítják a böngészést. Ha az összes engedélyezett beépülő modul betöltése 0,2 másodpercnél tovább tart, figyelmeztetés jelenik meg, így a felhasználó könnyebben dönthet az egyes modulok engedélyezéséről vagy letiltásáról. A megbízható működést szolgáló funkciók. A lapok különválasztása, a látogatott webhely esteleges összeomlása vagy lefagyása utáni automatikus visszaállítás pedig azt szolgálja, hogy az Internet Explorer 9 felhasználóinak soha ne kelljen aggódniuk az adataik elvesztése miatt.

Gyorsítósávban | Az Internet Explorer új verziója a számítógépek minden erőforrását kihasználja: ennek része az új parancsértelmező, amely a többmagos processzorok képességeit kihasználva jelentősen növeli a teljesítményt. Az Internet Explorer 9 HTML5 hardveres gyorsítást alkalmaz: a videokártyák erejét kihasználva a grafikus feldolgozás nagy részét a központi processzor helyett a grafikus kártya processzorára hárítja. A grafikus feldolgozóegység használatának köszönhetően az Internet Explorer 9 számára elérhetővé válik a számítógép kapacitásának az a 90 százaléka, amelyet a böngészők korábban teljesen kihasználatlanul hagytak.

Az Internet Explorer 9 olyan iparági szabványokat támogat, mint a HTML5, az SVG, a CSS3.  A fejlesztők így új funkciókhoz férhetnek hozzá, és biztosak lehetnek abban, hogy az általuk megírt kód minden modern böngészőben ugyanúgy megjelenik. A böngésző végleges verziója várhatóan az év végétől lesz letölthető.

Hirdetés

Adatbázis készül a mesterséges intelligencia baklövéseiről

Az AIID adatbázisa a gyakorlati MI-alkalmazások torz, veszélyes vagy csak ineffektív eseteit gyűjtené össze, hogy ezekből tanulva sehol se kövessék el másodszor is ugyanazokat a hibákat.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.