Bár egyre több helyen próbálják bizonygatni, hogy az email ideje lejárt, a hosszú évtizedek óta létező szolgáltatás köszöni, jól van. Egy infografikán pár fontos állomást követhetünk végig.
Manapság már talán sokan nem is tudják, mi az a lekicsinylő "snail mail" avagy "csigaposta" kifejezés, pedig annak idején az informatikához konyító kevesek ezzel a kifejezéssel küldték az őskorba a hagyományos, postai úton továbbított leveleket. Manapság már az emaileket szokás hasonlóan lenézni, főképp fiatalabb körökben, ahol a chat vagy épp a videótelefonálás a "menő". Ennek ellenére a 2010-ben kötőjelét vesztett email még mindig a mindennapok része, és egyelőre nem is tervezi a nyugdíjaztatást.

Mit hozott a gyorsposta? A legújabb próbálkozások egyelőre vagy kiegészítőként simulnak az email mellé (mint például a különféle azonnali üzenetküldők vagy az IP alapú hang- és videómegoldások), vagy akár érdeklődés hiányában elhullanak, mint az alig egy év alatt kifulladó Google Wave.

Úgy tűnik, 2011-ben még mindig mindenki küldi és kapja az emaileket (és velük együtt a kéretlen reklámokat, vírusokat és levélszemetet), mégpedig számítógépek mellett már tableteken és okostelefonokon is. Nézzük tehát, honnan indult és milyen fontos állomásokon jutott át az elektronikus levél!

A képre kattintva új ablakban, eredeti méretben nézheti meg az infografikát!

A képre kattintva új ablakban, eredeti méretben nézheti meg az infografikát!

Sötét verembe ugrik a Magic Leap

A sokáig titkolózó startuptól nagyon sokat vártak a befektetők, de úgy tűnik, alapvető problémák vannak az üzleti modellel és a termékkel is.
 
Hirdetés

HPE Primera: garantáltan zéró adatvesztés

Felhőalapú gépi tanulási algoritmusainak köszönhetően a HPE Infosight képes a tárolók és alkalmazások közötti meghibásodások 86 százalékát előre jelezni és megakadályozni.

Hirdetés

Ez bárkinek megér havi pár száz forintot

Két ember van: aki már leejtette a mobilját, és aki le fogja ejteni. De fel lehet készülni erre – egy jó készülékbiztosítással.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.