Bár egyre több helyen próbálják bizonygatni, hogy az email ideje lejárt, a hosszú évtizedek óta létező szolgáltatás köszöni, jól van. Egy infografikán pár fontos állomást követhetünk végig.
Manapság már talán sokan nem is tudják, mi az a lekicsinylő "snail mail" avagy "csigaposta" kifejezés, pedig annak idején az informatikához konyító kevesek ezzel a kifejezéssel küldték az őskorba a hagyományos, postai úton továbbított leveleket. Manapság már az emaileket szokás hasonlóan lenézni, főképp fiatalabb körökben, ahol a chat vagy épp a videótelefonálás a "menő". Ennek ellenére a 2010-ben kötőjelét vesztett email még mindig a mindennapok része, és egyelőre nem is tervezi a nyugdíjaztatást.

Mit hozott a gyorsposta? A legújabb próbálkozások egyelőre vagy kiegészítőként simulnak az email mellé (mint például a különféle azonnali üzenetküldők vagy az IP alapú hang- és videómegoldások), vagy akár érdeklődés hiányában elhullanak, mint az alig egy év alatt kifulladó Google Wave.

Úgy tűnik, 2011-ben még mindig mindenki küldi és kapja az emaileket (és velük együtt a kéretlen reklámokat, vírusokat és levélszemetet), mégpedig számítógépek mellett már tableteken és okostelefonokon is. Nézzük tehát, honnan indult és milyen fontos állomásokon jutott át az elektronikus levél!

A képre kattintva új ablakban, eredeti méretben nézheti meg az infografikát!

A képre kattintva új ablakban, eredeti méretben nézheti meg az infografikát!

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.