A MasterCard saját PayPass-pénztárcája a versenytársak zárt megoldása helyett a "mindent bele" elvét követné. A PayPass Wallet Services sok pénztárca, valamint minden szállítási információ egybegyúrva.
Ha valaki úgy véli, hogy máris túl sokféle digitális pénztárca létezik a világban, a MasterCard biztosan nem tartozik közéjük. A "második számú kártyaszolgáltató" elindította saját szolgáltatását PayPass Wallet Services néven: ez a virtuális tárca lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók akár összes kártyájukat összevonják benne, de arra is, hogy akár más szolgáltatók is integrálhassák fizetési megoldásaikat. Ezzel a lépéssel a MasterCard igyekszik kibővíteni a PayPass fogalmát az érintés nélküli fizetésnél nagyobb felhasználási körre.Tárca nélküli miszter A MasterCard egy egyre zsúfoltabb piacra lép be saját megoldásával: a Visa, az American Express, valamint több virtuális fizetési megoldás mellett már alapvetően nem pénzügyi vonalról érkező, ám fontos szereplők is igyekeznek a digitális pénztárcák terén jól helyezkedni: ilyen a Google is, amelynek saját megoldásában a MasterCard például kiemelt partner.

Épp ezért igyekszik a kártyaszolgáltató egy kibővített ajánlattal piacra lépni: a MasterCard PayPass ikonja a tervek szerint egyre több webáruházban jelenik majd meg, ahol a vásárlók egyetlen kattintással fizethetnek majd a többszörös bejelentkezés és hitelesítés helyett. Az első csatlakozó partnerek között megtalálható a Barnes & Noble könyvkiadó és az American Airlines is. Ezekre az oldalakra elég egyszer bejelentkezni a vevők megszokott hitelesítési információval, a PayPass fizetés már ezzel "összedrótozva" automatikusan azonosítja a felhasználót, és minden újabb teendő nélkül, egy kattintással lebonyolítja a fizetést.Szaporodjatok, sokasodjatok, fizessetek A szolgáltató részletesen konfigurálható megoldással, komoly fejlesztőeszközökkel igyekszik serkenteni más digitálispénztárca-megoldások fejlesztőit arra, hogy csatlakozzanak saját PayPass rendszerükhöz. "A mi stratégiánk nem egy egyedi pénztárca létrehozása, hanem az, hogy egymáshoz kapcsolódó pénztárcák hálózatát tegyük lehetővé" - fogalmazta meg Ed Oebe, a MasterCard e-kereskedelmi megoldásokért felelős alelnöke. "Úgy szeretnénk megnövelni a rendelkezésre álló fizetési megoldások számát, hogy ez ne járjon semmiféle bonyolultsággal, többek között egy különálló fizetési procedúrával az eladók és a vevők számára." A Gartner elemzője, Mark Hung szerint a MasterCard előremutató abban a tekintetben, hogy többféle kényelmes megoldást is kínál külső szolgáltatóknak ahhoz, hogy a Wallet Services-hez csatlakozzon.

A PayPass Wallet szolgáltatásra feliratkozva a felhasználók akár 25 különféle fizikai vagy virtuális kártya datait adhatják meg, valamint beállíthatják szállítási címüket és egyéb kapcsolódó preferenciáikat. Ezáltal a zöld gombot lenyomva nem csak a fizetést, de a kiszállítás részleteinek megadását is egyetlen kattintásba tudják sűríteni. Természetesen az online vásárlások mellett mobilos alkalmazás formájában NFC termináloknál is használható a MasterCard szolgáltatása.

Lyukas a Google mobiltárcája
Elstartolt a Google digitális pénztárcája
2012-ben Magyarországon is megjelenhetnek a mobiltárcák

Szintet lépett az esport: az NBA is beszáll az egyre jövedelmezőbb üzletbe

Lesz fizetés, pénzjutalom meg minden. Komoly pénzeket tol az amerikai profi kosárlabda liga abba, hogy létrehozza bajnoksága elektronikus változatát.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.