Jó ideje működik már ingyenesen a Google térképszolgáltatása, és elérkezett az idő, hogy valamilyen közvetlen bevételt is termeljen a fejlesztőknek. Tesztverzióban most indul a Grouponhoz hasonló ajánlatok beépítése.
Egyelőre az Egyesült Államok területén teszteli új szolgáltatását a Google Maps: a térképen elkezdtek feltünedezni olyan helyek, amelyek valamilyen szolgáltatást, terméket, akciót kínálnak a közelben lévőknek. Természetesen a végleges változatban fizetni kell majd azért, ha valaki szeretné megjeleníteni vállalkozásához kapcsolódó ajánlatait.A Groupon vajon mi? A Google Offers termékfejlesztésért fejlesztős igazgatója, Eric Rosenblum szerint már a napokban több város térképén felbukkanhatnak ajánlatok, amelyek a tesztidőszak ellenére élő akciókat, valóban beváltható kedvezményeket kínálnak. Zömében éttermek, rekreációs szolgáltatások, turisztikai jellegű ajánlatok kerülnek elsőként a térképre.

A szakember szerint háromféle üzleti modellel próbálkoznak: napi ajánlatok, kuponok és ajándékok kategóriáját különböztetik meg. A napi ajánlatok alatt olyan kedvezmények lesznek, amelyek értelemszerűen aznapra, azonnali fizetés mellett érvényesek - az ilyen helyek az akció napján, illetve azt megelőző pár napig láthatók majd a térképen. A kuponos megoldásban az adott helyen olyan kuponokat szerezhetünk, amelyek egy következő alkalommal válthatók be valamilyen kedvezményre, az ajándékok pedig egyfajta hűségprogramként járnak azoknak, akik többször vásárolnak valahol.Az ajánlatokat a Google Maps 6.7-es változatával gyúrták össze, amely legelőször az androidos alkalmazás legújabb frissítésében jelent meg a napokban, a webes felület viszont csak az első próbakör után frissülnek. Rosenblum szerint ez értelemszerű, hiszen a helyalapú ajánlatokat PC-vel vajmi kevesen használnák a lokációs szolgáltatásokra felészített mobil eszközök tulajdonosai viszont annál inkább.

Az egyes ajánlatok a tesztidőszakban csak meghatározott területeken jelennek meg, a hűségprogramot kínáló szolgáltatások például csak a San Franciscót és környékét magába foglaló Bay Area körzetben. Az első körben azt is kipróbálják, pontosan milyen módon számolják ki azt az összeget, amelyet a térképen megjelenő szolgáltatók fizetnek a Google felé - ez minden bizonnyal azon alapul majd, hányan váltják be az adott kedvezményeket, tehát a kihelyezésért és megtekintésekért külön senki nem kap számlát.

Robot-raktárosokat állít munkába az Amazon
Újratervezi térképeit a Google és a Microsoft
Az épületekbe is benéz a Google Maps

Bedobta a törölközőt Kínában az Amazon is

A társaság nem bírta a versenyt a helyi e-kereskedelmi mamutokkal, július közepén lelövi az Amazon.cn piacteret.
 
Nem közvetlenül az új technológiák, hanem a kiélezett versenyhelyzet, a gyorsan változó piaci igények és a vállalatok fájdalompontjai hajtják előre a fejlődést.

a melléklet támogatója a T-Systems

Hirdetés

T-Systems: rendszerintegrátor a gyártósorok mellett

A teljesen automatizált gyártósortól a szakmai kompetenciát kereső beszállítóig sokféle gyártóüzemmel találkozhatunk a hazai iparban. Megoldásszállítóként ezért az ügyfelek problémáit kell feltárni, és azok megoldásához kell optimális technológiát kínálni – állítja Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese és Tóth P. Péter üzletág-igazgató.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.