Több semleges forrás szerint is gyengén teljesít a Google közösségi megoldása. A cég azonban állítja, minden lényeges mutatóval a tervek szerint haladnak.
Egy hónapja a Google még büszkén jelentette be, hogy 90 millió regisztráltnál jár a Google+ szolgáltatás, ám az eltelt hetekben sorra jelentek meg olyan számok, amelyek inkább elerőtlenedésről tanúskodnak.

Lefelé menet  A Shareaholic blogján közzétett elemzés szerint a keresőcég egyre több saját szolgáltatást integráló közösségi oldala kevesebb internetes forgalmat terelt a vizsgált oldalakra, mint egy hónappal korábban. Ami a decemberről januárra történő visszaesésnél nagyobb gond a Google-nek, az az, hogy a Plust messze lekörözik olyan kisebb vállalkozások is, mint például az egyre népszerűbb Pinterest, hogy a Facebook monolitjáról már ne is beszéljünk...

A Wall Street Journal a minap egy szellemvároshoz hasonlította a Google+ jelenlegi helyzetét. A lap a ComScore adataira hivatkozva vonta le a következtetést: a kutatócég mérései alapján a felhasználók havi szinten átlagosan mindössze 3-4 percet töltenek a keresőóriás közösségi oldalán, ráadásul a trend itt is lefelé mutat. Míg novemberben még átlag 5,1 perc oldalon töltött időt regisztráltak, decemberre ez 4,8-ra, januárra pedig 3,3-ra csökkent. Mindeközben a lassan 850 milliós táborra büszkélkedő Facebookon az év első hónapjában 7 és fél órát töltöttek átlagosan az emberek a megosztások, státuszüzenetek és lájkok tengerében.

Az ügyben megszólaló szakértők szerint a Google nem tud olyan valós többletet felmutatni a Facebookkal szemben, ami elég motivációt jelentene az átpártoláshoz. Szintén gond, hogy a felhasználók ideje véges, így az esetek többségében a párhuzamos közösségi létezés sem valós alternatíva. Ennek fényében az időközben egyre több külsős platformon (újságokban, tévében) megindított hirdetési kampány egyelőre hiábavaló pénzköltésnek látszik. 

Mindennel meg vannak elégedve Hivatalosan viszont egyáltalán nem aggódnak a Google főhadiszállásán. A témában megkérdezett Bradley Horowitz alelnök az említett gyenge adatokat azzal próbálta diszkreditálni, hogy külsősként nagyon nehéz pontos képet kapni a forgalomról és aktivitásról, mivel a Plus lényegesen több egy sima internetes céloldalnál. A rossz híreket azonban leginkább valós, belső adatokkal lehetne cáfolni, ám ezzel most (is) adós maradt a Google. Az alelnök mindössze annyit közölt, hogy minden, számukra lényeges statisztikai adat szempontjából elégedettek a Plusz teljesítményével, a ComScore számai pedig "drámaian alacsonyabbak" a valóságnál.

Profiltisztítás a Google-nél, a Plus közelít a 100 millióhoz
Közösségi össztűz a Google új keresőjére
2012 a Google+ éve lesz?

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.