Hol is változtatok nézetet? Megvan. Egér, odahúz, katt. Hogy írom be az elfoglaltságot? Megvan. Egér, odahúz, katt... Vagy csinálhatjuk egyszerűbben, gyorsabban, fifikásabban is, íme öt apró Google Calendar-trükk.
A Google naptárszolgáltatása ingyenes, könnyen kezelhető, ráadásul bárki számára, aki Gmail, Google+ vagy Google Docs felhasználó, csak egy kattintásnyira van. Az egyszerűséget is lehet azonban még tovább egyszerűsíteni, ha valaki már belefáradt bizonyos funkciók hagyományos kezelésébe.

Zongorázni lehet a különbséget Ha a naptár jezelésében inkább a billentyűzetre támaszkodunk, egy rakás további funkcióval kapcsolatban is elfelejthetjük az egeret. A Calendar alatt több gyorsbillentyűt használhatunk, a nézetet például a D, W illetve M gombok lenyomásával válthatjuk napi, heti és havi módba, a / előhívja a gyorskeresést, a Q gombbal pedig a "gyors hozzáadás" aktiválódik. Ilyenkor nem kell bajlódni az új időpontot felvevő ablak összes beállításaival, beírhatjuk egyszerűen, hogy "Megbeszélés 10am tomorrow", majd nyomjunk egy entert: máris megjelenik másnap 10 órára egy "Megbeszélés" témájú találkozó (ez utóbbi viszont csak az angol nyelvű felületen használható). A Calendar összes billentyűparancsa külön oldalon is végigböngészhető.


1 másodperc alatt a Föld körül Ha sokat utazunk, vagy épp olyan távoli ügyféllel, partnerrel dolgozunk együtt akinek érdemes alkalmazkodni a miénktől eltérő beosztásához, megjeleníthetünk több különböző időzónát a naptárban. Ehhez a beállítások (emlékszünk? S gomb...) általános csoportjában jelöljük be az összes időzóna mutatását, majd adjuk hozzá a nekünk megfelelőt. Innentől biztosak lehetünk abban, hogy üzletfelünket véletlenül sem hajnali álmából verjük fel egy telefonhívással...


Mindent tudni akarok Saját naptáraink mellett "közérdekű információkat" is megjeleníthetünk a névnapoktól a hivatalos ünnepnapokon át a hetek sorszámáig. Ehhez a beállítások "Naptárak" füle alatt kattintsunk a "Tallózás érdekes naptárakban" hivatkozásra. Ha valaki nem magyarul használja a szolgáltatást, a magyar illetőségű extrák (például hazai névnapok és ünnepnapok) kiválasztásához először az általános beállítási lapon váltson át ideiglenesen magyarra, ekkor megjelennek a hazai vonatkozású extrák, majd ezek kiválasztása után már visszaállíthatja az angol nyelvet.


...és uralkodj A hatékony csoportmunkához nagy segítség lehet, ha kollégáinknak nem kell állandóan a nyakunkra járni azzal, hogy ráérünk-e egy bizonyos időpontban valamire, és elherülhetjük a mások által egy számunkra már foglalt időpontra szervezett eseményeket. Nem kell mást tennünk, mint a már jól ismert beállítások "Naptárak" fülére kattintani, majd saját naptárunk mellett a "Naptár megosztása" linkre bökni. Itt könnyen megadhatunk bármilyen e-mail címet, valamint kiválaszthatjuk, hogy a tulajdonosa milyen mélységben lássák a programjainkat. Alapszinten megadhatjuk, hogy csak annyi látsszon, van-e valamilyen betervezett programunk, de a részletek már nem, de megbízhatóbbak számára lehetővé tehetjük, hogy módosítsanak is az általunk beírt elfoglaltságokon, vagy felvigyenek számunkra újakat.


Orvosság feledékenységre Ha valakinek nincs mindig ideje belenézni a naptárba, kérhet értesítéseket is az aktuális programokról. A beállítások "Naptárak" részében az adott naptár mellett kattintsunk az "Értesítések" linkre. Itt beállíthatjuk, hogy e-mailben vagy SMS formájában szeretnénk figyelmeztetést kapni, és mennyivel az adott esemény előtt szóljon ránk a rendszer. Igény szerint akár teljes napunkra vonatkozó "napitervet" is kérhetünk, amelyet minden reggel 5 órakor küld át nekünk a Google szolgáltatása e-mail formájában, felsorolva minden aznapra tervezett programot.


KKV-tipp: új notebookot, de milyet:
5 hasznos és ingyenes megoldás mindennapi feladatokra
Tipp: olcsó és ingyenes grafikus alkalmazások

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.