Az első Meta-boltban május 9-étől lehet majd személyesen is megvásárolni a Meta Reality Labs eszközeit.

A Facebook tulajdonosa, a Meta Platforms tegnap betekintést engedett első fizikai kiskereskedelmi üzletébe, amelyet a tervek szerint május 9-én nyitna meg a nagyközönség előtt a Meta Reality Labs központjában, a kaliforniai Burlingame-ben. Az új bolt a beszámolók szerint a padlótól a plafonig érő kijelzőkkel szerelték fel, amelyeken a virtuális valóság bemutatásárát és a videohívásokra szolgáló eszközök tesztelését végzik majd. Az egységben a Meta Reality Labs hardvertermékeit fogják értékesíteni, beleértve a Ray-Ban márkás okosszemüvegeket, a Portal videokonferencia-eszközöket vagy az Oculus VR-headseteket.

A Reuters tudósítása alapján a "Meta Store" a több mint 20 évvel ezelőtt indított Apple Store-ok esztétikáját tükrözi, de a hírügynökség ismét felidézi, hogy Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint még minimum egy évtizedbe telhet, mire megtérülnek a vállalat erőfeszítései a metaverzum felépítésében. Eközben az anyacég növekedés lassul, és bevételeiben továbbra is szinte teljes mértékben az online hirdetésekre támaszkodik, ennek eredményeként pedig a Meta is kénytelen visszafogni néhány hosszú távú befektetését.

A vállalat a kiterjesztett valósággal is kísérletezik, ami lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy fejhallgatók és szemüvegek nélkül is avatarként csatlakozzanak a videokonferenciákhoz. A Meta vállalati eszközökért felelős igazgatója szerint sok termékük még nagyon korai stádiumban van, és egyelőre csak fogyasztói kontextusban van róla szó. Ilyen lenne például az a nemrég beharangozott, neurális interfészre épülő csuklópánt is, amelyet szintén a Ray-Bant is futtató EssilorLuxottica bevonásával terveznek, és amely a gyártó eszközeinek irányítására szolgál majd.

Piaci hírek

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.