A World, Excel, és Power Point appok ingyenesek, de a dokumentumok szerkesztéséhez előfizetésre van szükség.

A Microsoft folytatja az Apple eszközeinek megújítását és a tavaly megjelent iPhone-os Office után bejelentette, hogy az irodai szoftvercsomag elérhetővé válik az Apple táblagépeire is. Sokan, régóta várták ezt a lépést, olyannyira, hogy az első pletykák már 2012-ben felröppentek az ipades Office-ról. Az alkalmazásokat kifejezetten az iOS-re szabták, nem portolt, átfordított kódról van szó, és szinte az összes, asztali verzióban megszokott képességgel rendelkeznek.

Natív appok minden célra

Az üzleti modell teljesen megegyezik a (korábbi) iPhone-os kiadással, vagyis a Word, az Excel és a Power Point alkalmazások letöltése ingyenes, a dokumentumok megtekintéséért, vagy prezentációhoz való használatáért sem kell fizetni, viszont, ha szerkeszteni szeretnénk az anyagokat, akkor már szükség van egy Office 365 előfizetésre. A munkához felhasznált fájlokat megnyithatjuk a OneDrive, vagy a SharePoint adatbázisából, de betölthetjük az iPaden tárolt dokumentumokat is.

A termékeket bemutató videó és a San Fransiscóból, a sajtótájékoztatóról érkező beszámolók szerint a Microsoft komolyan vette a munkát és nem próbálta annyival elintézni a dolgot, hogy az Office iPhone verzióját egyszerűen felhúzza az iPad nagyobb kijelzőjéhez. Az appokat olyan plusz képességekkel, funkciókkal látták el, amelyek valóban lehetővé teszik egy-egy prezentáció, vagy táblázat szerkesztését, létrehozását. A menüelemek, az eszközök az érintéses vezérlésre felkészítve várják a felhasználót, lehetőség van képek beillesztésére – ilyenkor a szöveg automatikusan hozzáigazodik a fotóhoz.

Teljesen ingyenes a mobil verzió

A kezelőszervek igazodnak az iOS szín- és formavilágához, és aki út közben akar összehozni egy egyszerűbb prezentációt, annak egy sor stílus, képszerkesztési opciók és a csoportmunka lehetőség áll rendelkezésére. Nincs azonban lehetőség egyelőre videók beszúrására, és az ujjal irányítható lézer pointer is jó ötlet, de a tapasztalat szerint csak nehézkesen használható.

A Microsoft tehát minden erejével azon van, hogy a mobileszközökön is jelen legyen és ehhez első lépésként az iPhone-t, majd az androidos mobilokat vette célba tavaly. Az iPad verzió bejelentése kapcsán az androidos tabletek nem kerültek szóba, az viszont igen, hogy mostantól a mobilos verziók teljesen ingyen használhatók, akár dokumentumok szerkesztésére is. A korlátozás mindössze annyiban áll, hogy az ingyenes verziót kizárólag otthoni célokra lehet igénybe venni, de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a mobilos Office használatához már nem kell Office 365 előfizetés.

Mobilitás

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.