Egy friss elemzés szerint a legalább 4-es szintű autonómiával bíró járművek globális forgalma 2035-re lehet képes nagyságrendben megközelíteni a hagyományos autók jelenlegi eladásait.
Hirdetés
 

A Guidehouse Insights hosszabb távra kitekintő elemzésben vizsgálta az autonóm személygépkocsik és kisteherautók (Light Duty Automated Vehicle - LDAV) piacának várható alakulását. A kutatók elsősorban arra koncentráltak, hogy megbecsüljék a 2023 és 2035 közötti időszakra megbecsüljék, miként alakulhat a minimum 4-es fejlettségi szintű autonóm vezetési rendszerek elterjedése a világ útjain.

A 4. szint az önvezető technológiák általánosan elterjedt skálázási rendszerében az utolsó előtti lépcsőfok. Ezen a szinten már extrém körülmények kivételével nincs szükség semmiféle emberi beavatkozásra ahhoz, hogy a jármű biztonságosan A-ból B-be érjen.

A kutatócég kalkulációja alapján az elkövetkező bő évtizedben folyamatosan és nagyon gyors ütemben nőhet a szofisztikált önvezető képességekkel rendelkező autók száma. Idén várhatóan kevesebb mint 30 ezer ilyen jármű állhat munkába, ám 2035-ben már 56,4 millió darabról szól az előrejelzés. Amennyiben ez a jóslat beigazolódik, akkor az egyelőre még alig látható szegmens minden egyes évben majdnem duplázna: egész pontosan 88,4 százalékkal bővülne.

Ez a több mint 50 milliós nagyságrend egyébként már majdnem eléri a világ jelenlegi személygépkocsi-igényét: tavaly nagyjából 67,2 millió új autó talált gazdára. Igaz, ez utóbbi adat még mindig jócskán elmarad a koronavírus berobbanása előtt regisztrált, 75 millió közeli csúcstól.

Nem holnap lesz

A fentieket összefoglalva a Guidehouse Insights vezető kutatási elemzője is "türelemre int", miszerint "az a nap, amikor az embernek egyáltalán nem kell vezetnie ahhoz, hogy autója legyen, még legalább 10 évre, de valószínűleg hosszabb időre van".

Ugyanakkor az önvezető rendszereket támogató technológiák fejlesztése töretlenül zajlik, ami segíti a gyorsabb terjedést. Szintén támogathatja a szektor felfutását, ha a legfontosabb szereplők között végbemegy a többé-kevésbé borítékolható konszolidáció. És természetesen nagy lendületet adhat az is, ha a különböző térségek közlekedésbiztonsági hatóságai a telepítést támogató szabályozást vezetnek be.

Piaci hírek

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.