A végső határidő december 1., de mivel feladatok is vannak, érdemes időben belekezdeni. A cég életszerű és hasznos tudást ígér a jelentkezőknek.
Hirdetés
 

Még egy hétig, december 1-jéig várja a jelentkezőket a Microsoft Student Partners Program, melyet "A geek az új rocksztár!" szlogennel próbál még vonzóbbá tenni a cég. A program azt ígéri, hogy a résztvevők piacképes gyakorlati szakmai tapasztalattal felvértezve léphetnek ki a munkaerőpiacra.

A Microsoft olyan diákokat kíván támogatni, akikben megvan a lehetőség arra, hogy a saját területükön többet tudjanak elérni – áll a cég közeleményében.

Kiket várnak?

A vállalat olyan kiemelkedő tudású fiatalokat keres, akik szenvedélyesen szeretik a számítástechnikát, továbbá nyitottak rá, hogy a megszerzett tudásukat megosszák társaikkal, közösségeket hozva létre saját egyetemeiken.

A kiválasztás négy lépcsőben történik. A jelentkezőknek először ki kell tölteniük egy űrlapot, amihez egy angol nyelvű önéletrajzot is fel kell tölteni. Utána kell készíteni egy bemutatkozó motivációs levelet vagy videót – ezt el lehet készíteni magyarul is, de nyilván előnyösebb az angol változat.

A Microsoft szakértői a CV és a motivációs anyag alapján értékelik a jelentkezőket. Az esélyesnek ítélt pályázóknak a harmadik körben részt kell venniük egy Skype-interjún. Ez alapján választják ki azokat, akik a negyedik körben bekerülnek az ún. Assessment Centerbe. Ez egy egész estés program, ahol a pályázók már csapatban dolgoznak, és így kell különböző feladatokat megoldaniuk, de ötletelniük is kell. Az itt végzett munka alapján alakul ki, hogy ki vehet részt a programban, azaz ki lesz Microsoft Student Partner (MSP).

És mit ígér a program?

A több mint száz országban elindított program egységesen a következőket biztosítja.

Lehetőséget kapcsolati háló kiépítésére, bővítésére azáltal, hogy a programba kerülő hallgatók tagjai lesznek egy országosan és nemzetközileg is elismert csapatnak, és együtt dolgozhatnak a Microsoft munkatársaival. Mindemellett a cég lehetőséget biztosít számukra, hogy részt vegyenek kiemelt eseményeken, konferenciákon, kommunikációs és készségfejlesztő tréningeken is.

Sokak számára azonban valószínűleg az a legvonzóbb, hogy az MSP-k hozzáférést kapnak a legújabb Microsoft technológiákhoz. Kapnak például Visual Studio Enterprise-előfizetést, illetve Azure-kreditet. Emellett eszközökhöz is hozzájutnak, többek között HoloLens-re is megtanulhatnak fejleszteni. Lényegében szinte minden, valaha gyártott Microsoft alkalmazáshoz hozzájuthatnak, és akár tesztelhetik is a legújabb termékeket.

A programra a Microsoft MSP-oldalán lehet jelentkezni.

Közösség & HR

Közel 2 milliárd euróból erősítik az uniós csipgyártást

Négy ország adja össze össze pénzt, hogy az internetre kapcsolt eszközökben használható csipek fejlesztését támogassák.
 
A nyilvános felhőmegoldással szembeni aggályok az elmúlt néhány évben folyamatosan fókuszban voltak, de az on-premise megoldások sem tökéletesek. Mit válasszunk?

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

Így mond all-int a Cisco, ha infrastruktúrát készít

A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.