Piaci hírek

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Nem mindig az early adopter vállalatok a nyerők
A mesterséges intelligencia berobbanásával ismét aktuálissá vált: ha nagy is a hájp a legújabb technológiák körül, nem kifizetődő úgy viselkedni, mint a gyerekek az édességboltban.
A Google nem árulja el, mennyire komoly a keresőalgoritmusát érintő szivárogtatás
A múlt hét végén nyilvánosságra került, 2500 oldalnyi belső dokumentáció némi betekintést nyújthat a feketedobozként számon tartott Google kereső valódi működésébe.
Csak szavakban fontos a fenntarthatóság a tech iparban?
Miközben a nagy technológiai cégeknél egyre nagyobb hangsúlyt kap a kommunikációban, a végeken dolgozó informatikai cégeknél egyelőre kevésbé fontos a problémakör.
Büntetőadókkal népszerűsítené Moszkva a hazai szoftvereket
Oroszország régóta azon van, hogy mérsékelje külföldi kitettségét ezen a területen is, a háború pedig csak ráerősített ennek szükségességére.
Kézi munkával perceg a Google szuperintelligens keresője
A Google-nél manuálisan javítgatják a keresőjükben megjelenő, mesterséges intelligenciával generált összefoglalók nevetséges hibáit, amivel nem feltétlenül keltik egy piacértett termék benyomását.
27 ezer nem csupán gombócból, de kormányzati appból is sok
Indonézia elnökének elege lett abból, hogy az országos, regionális és helyi szervezetek, hatóságok nyakló nélkül fejlesztik a különböző, egymást sokszor átfedő alkalmazásokat.
Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net
Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
Az adatapokalipszis érdeklődés hiányában elmarad
Jordan Tigani big data szakértő szerint a nagy adat körüli hájpot olyasmi táplálta, amit az élet nem igazol vissza.
Kihalás helyett növekszik a szalagos tárolás
A lassú, ám megbízható technológiát évtizedek óta temetik, de köszöni szépen, még mindig jó egészségnek örvend. Tavaly például bő 3 százalékkal nőtt az adattárolási szegmens ezen szeglete.
Egy mindenki által űzött alapjáték klónjába dugtak kártékony kódot
Az ukrán CERT elemzése szerint európai és amerikai szervezeteket is támadtak klasszikus módszerek kombinálásával.
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.