A vállalat 850 milliós uniós támogatást nyert a székesfehérvári projekthez, és új munkahelyeket is teremtene a beruházással.

850 millió rorintos uniós támogatással közel 1,5 milliárd forintért építi fel új székesfehérvári innovációs központját az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. A létesítmény négyszintes, négyezer négyzetméteres lesz. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban pedig helyet kap a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége. A tervek szerint a beruházást június 30-ig zárják le.

Emberek is kellenek majd

Az Albacomp RI az Albacomp csoport tagjaként a klasszikus informatikai tevékenység mellett több k+f projektben is részt vesz: 1170 magyar rendőrautóban saját például fejlesztésű fedélzeti számítógépét helyezte, és már megkapta a megrendelést a projekt folytatásához. A cég ügyvezetője, Minárovits Márton az MTI kérdésére elmondta: tavaly Magyarország egyik legnagyobb hazai magántulajdonban lévő informatikai vállalkozásának nettó árbevétele 2,7 milliárd forint volt, és a jelenleg 80 főt foglalkoztató társaság az idén jelentős árbevétel-növekedéssel számol.

Az ügyvezető szerint a beruházás új munkahelyeket hozhat, mivel a fejlesztési tevékenységhez az idén 30 éves vállalatnak még több jól képzett munkaerőre lesz szüksége. A saját fejlesztésű termékekkel ráadásul a gyártótevékenység bővülése is elképzelhető, ami önmagában is további 40-50 új munkavállalót jelenthet. Ide tartozik a külpiacokat célzó Tempest katonai felhasználású számítógépek fejlesztése, a fedélzeti számítógépes rendszerek tömegközlekedéshez illesztése vagy az egészségügy informatikai és műszerigényének kiaknázása.

Napelemek is lesznek

Az Albacomp RI legutóbb decemberben számolt be róla, hogy uniós források felhasználásával félmilliárd forintos összköltséggel olyan technológiai fejlesztést valósít meg, amely a társaság működéséhez szükséges villamos energia környezetbarát és gazdaságos előállításában segít. A tavaly májusban kezdett beruházás 2015 első felében zárul. A csúcstechnológiát képviselő fotovoltaikus eszközökkel (értsd: napelemekkel) a cég csökkentheti a növekvő energiahasználatból eredő kiadásait, és a beruházás gyors megtérülésével számol.

nyitókép: szekesfehervar.hu

Piaci hírek

Ellepték a bűnözők a Telegramot

Úgy tűnik, a titkosított üzenetküldőn könnyebb és biztonságosabb a törvénytelen üzleteket lebonyolítani, mint a dark weben.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.