A vállalat 850 milliós uniós támogatást nyert a székesfehérvári projekthez, és új munkahelyeket is teremtene a beruházással.

850 millió rorintos uniós támogatással közel 1,5 milliárd forintért építi fel új székesfehérvári innovációs központját az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. A létesítmény négyszintes, négyezer négyzetméteres lesz. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban pedig helyet kap a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége. A tervek szerint a beruházást június 30-ig zárják le.

Emberek is kellenek majd

Az Albacomp RI az Albacomp csoport tagjaként a klasszikus informatikai tevékenység mellett több k+f projektben is részt vesz: 1170 magyar rendőrautóban saját például fejlesztésű fedélzeti számítógépét helyezte, és már megkapta a megrendelést a projekt folytatásához. A cég ügyvezetője, Minárovits Márton az MTI kérdésére elmondta: tavaly Magyarország egyik legnagyobb hazai magántulajdonban lévő informatikai vállalkozásának nettó árbevétele 2,7 milliárd forint volt, és a jelenleg 80 főt foglalkoztató társaság az idén jelentős árbevétel-növekedéssel számol.

Az ügyvezető szerint a beruházás új munkahelyeket hozhat, mivel a fejlesztési tevékenységhez az idén 30 éves vállalatnak még több jól képzett munkaerőre lesz szüksége. A saját fejlesztésű termékekkel ráadásul a gyártótevékenység bővülése is elképzelhető, ami önmagában is további 40-50 új munkavállalót jelenthet. Ide tartozik a külpiacokat célzó Tempest katonai felhasználású számítógépek fejlesztése, a fedélzeti számítógépes rendszerek tömegközlekedéshez illesztése vagy az egészségügy informatikai és műszerigényének kiaknázása.

Napelemek is lesznek

Az Albacomp RI legutóbb decemberben számolt be róla, hogy uniós források felhasználásával félmilliárd forintos összköltséggel olyan technológiai fejlesztést valósít meg, amely a társaság működéséhez szükséges villamos energia környezetbarát és gazdaságos előállításában segít. A tavaly májusban kezdett beruházás 2015 első felében zárul. A csúcstechnológiát képviselő fotovoltaikus eszközökkel (értsd: napelemekkel) a cég csökkentheti a növekvő energiahasználatból eredő kiadásait, és a beruházás gyors megtérülésével számol.

nyitókép: szekesfehervar.hu

Piaci hírek

20 dollárba kerülne lelőni az összes hallgatózó mikrofont

Amerikai egyetemi kutatók fejlesztettek ki egy olcsón gyártható, karkötőre emlékeztető szerkezetet, amely összezavarja a viselője környezetében működő mikrofonokat.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.