Piaci hírek

Minden bitcoinos tranzakció felszippanthat egy úszómedencére való vizet

A kriptovalutához kapcsolódó vízfelhasználás egy friss tanulmány szerint 166 százalékkal emelkedett 2020 és 2021 között, az átmeneti visszaesést követően pedig 2023-ban is új rekordot dönt majd.
 
A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja
Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
Tömeges leépítés a Spotify-nál
A zenei streaming svéd királyánál nagyon összehúzzák a nadrágszíjat: minden hatodik dolgozónak mennie kell.
Végül az Amazon is felvitet néhány műholdat Musk rakétáival
A kereskedelmi óriást erős kritika érte korábban azzal kapcsolatban, hogy a műholdas internetszórásban rivális SpaceX űrlogisztikai szolgáltatását nem vette igénybe.
Megtizedelné az MI energiaigényét a Fujitsu
Szó szerint. Ugyanis a 2026-ban érkező Monaka 90 százalékkal csökkentené az MI-modellek kiszolgálásának energiaigényét.
Az IKT-támogatás drága, de nélküle nem fejlődik a biznisz
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.
A szerzői jogi trollok aranykorát hozza a generatív MI?
Talán még Stephen Thaler sem gondolta végig, milyen bonyolult helyzetet teremt a generatív mesterséges intelligencia a szerzői jogok terén.
A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is
A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
Ijesztő, hogy milyen egyszerű trükkel játszották ki a ChatGPT-t
A jelek szerint tényleg nagy mennyiségű személyes információt és jogvédett tartalmat használnak a ChatGPT tanításához, amit a rendszer teljesen kiszámíthatatlanul szórhat vissza a megfelelően utasításokra.
Briteknek nagyon fájdalmas lesz az SAP felhőstratégiája
Akár a brit és ír SAP-ügyfelek háromnegyedét is hátrányosan érintheti, hogy bizonyos fejlesztések már nem lesznek elérhetők az on-premise S/4HANA-n.
Olajos kannával oltja az X körüli tüzet Musk
A közösségi hálózat ura káromkodásokkal tűzdelt nyilvános kirohanást intézett a platformot elhagyó hirdetők felé. Mindez valószínűleg csak tovább rontja az X amúgy sem fényes helyzetét.
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.