Piaci hírek

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
175 milliárd dollárra tartja saját magát a SpaceX
Kérdés, hogy talál-e olyan befektetőt, aki ilyen árazással is bevásárolna a részvényeiből. A vállalat egyelőre nem megy tőzsdére, de ezzel meghaladná az eddigi legnagyobb tőzsdei bevezetések értékét is.
Vége a lazaságnak az SAP-nál: jön a Winning Culture
Walldorfban Christian Klein a HR-vezetői pozíciót is magához ragadta: új teljesítményértékelést akar bevezetni. De a hatékonyság helyett egyelőre csak a feszültséget sikerült növelnie.
Az LLM-hájp a magyar cégeket sem kerüli el
Nem csak az OTP Bank nagyívű programja létezik a magyar LLM-szcénában. A Hiflylabs MI-alapú robotasszisztensének bétás változatát ősszel kezdték el használni vállalatok.
Kis karácsony, kis karácsony...
Egy gyorsfelmérés eredményei alapján alapvetően nem várnak túl sok jót az ünnepi szezontól a hazai online kereskedők.
Félnek a vállalatvezetők a digitális technológiák kockázataitól
Ám ha egy szervezet nem vállalja az újításokkal járó kockázatot, lassul a fejlődése, és lemarad a piaci versenyben.
Még egyet csavartak az Activision-felvásárlás sagáján
Az amerikai versenyhatóság azt követően sem hagyja annyiban az ügyet, hogy már mindenki más leokézta a játékipar gigatranzakcióját, a Microsoft pedig megkezdte a közel 70 milliárd dolláros kiadó beolvasztását.
Jó kormányaink push-üzeneteken keresztül is figyelnek bennünket
Ebben az Apple és a Google is segíti őket. A veszélyre egy a személyes adatok védelme terén évek óta aktív szenátor hívta fel a figyelmet.
Itt van a Google nagy dobása, amivel végre lenyomná az OpenAI-t
Több kiszerelésben érkezik a Gemini mesterséges intelligencia, ami idővel a Google minden termékében megjelenik, legfejlettebb modellje pedig a vállalati ügyfeleknek is az elérhető legjobb teljesítményt ígéri.
Új vezetőt kapott az eMAG Magyarország
Decembertől Daradics Kinga ügyvezető igazgatóként irányítja a hazai e-kereskedelmi piac egyik meghatározó szereplőjét.
Magyarország is beszáll az IPCEI Cloud 1,2 milliárd eurós költségébe
Az uniós támogatást hét tagállam adja össze, de a piaci szereplőknek is bele kell tenniük 1,4 milliárdot.
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.