Piaci hírek

Félig-meddig szoftvercéggé alakítaná magát a Stellantis

A 2021 elején összeállt autóipari óriás az évtized végére már 20 milliárd eurót keresne közvetlenül a szoftvereken és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokon.
 
Komoly átalakítóműtétet végez magán a Samsung
Három csúcsvezető lecserélése mellett két tekintélyes méretű üzletágat is egy kosárba raknak.
Jó hétvégéje volt néhány hekkernek: 200 milliót zsákmányoltak
Egy centralizált kriptovaluta-tőzsdét rövidítettek meg ennyi dollárt érő kriptopénzzel. A támadók most nem hagytak árulkodó nyomokat.
Kettécsapja magát az Alibaba
A vállalat jelentős mértékű átszervezése nyilvánvalóan összefüggésben áll a Kínában nemrégiben bevezetett új szabályozással, illetve a technológiai cégekkel szemben kirajzolódó általános kormányzati ellenállással.
Lesz-e ebből átfogó rendszer? Formálódik a New School of IT
Egyesek szerint alapjaiban kellene újragondolni az IT szerepét a szervezetekben. A német egyetemi körökből indult kezdeményezés elsőre nem tűnik túl eredetinek.
Hallgattak a kritikákra: egyszerűsítik Windows 11-ben a böngészőváltást
A váltás persze eddig sem volt lehetetlen, csak épp kismillió kattintással lehetett megcsinálni.
Kilenc évig Koltay András az NMHH elnöke
Pénteken Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára nevezte ki a posztra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát.
Egyszerű, de hatásos: fegyvert kovácsolnak az RTF fájlokból
A biztonsági kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a hekkerek egyre gyakrabban alkalmazzák az egyszerű, de a jelek szerint hatásos módszert a rosszindulatú kódok telepítéséhez.
A hekkerek nyontatókon kresztül szálltak be az osztályharcba
Jogaikért történő kiállásra buzdítják az alkalmazottakat a hibásan konfigurált, hálózatba kötött bizonylatnyomtatókon keresztül.
Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája
A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok
Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.