Egyesek új ipari forradalmat vízionálnak, melyet az asztali 3D nyomtatók teremtenének meg. Új magyar cég alakult ezek forgalmazására.

A holnapi Tech Show-n mutatkozik be a T-Online egykori vezetőjének Simó Györgynek a cége, a FreeDee Printing Solutions, amely asztali 3D nyomtatókat kínál már-már megfizethető áron. „A 3D nyomtatás az egyik legígéretesebb modern technológia, amely a korábbi ipari forradalmakhoz hasonló mértékben változtatja meg mindennapjainkat” – írják a cég piacra lépéséről kiadott sajtóközleményben.

A FreeDee Printing Solutions – amely magát valamilyen okból kifolyólag startupnak nevezi –, egyelőre három nyomtatóval lép piacra. Az árakról azonban egyelőre semmit sem árul el a cég félkésznek tűnő honlapja.

Három gyártó – három termék A FreeDee portfóliója három különböző gyártótól származik. A Cube gyártója, az amerikai 3DSystems van legrégebb óta a piacon. A céget eredetileg a professzionális gyártásban alkalmazott lézeres sztereolitográfiai munkákra alapították a 80-as évek közepén. A sztereolitográfiától szinte egyenes út vezetett a 3D nyomtatási technológiák kutatásáig. A Magyarországon is forgalomba kerülő nyomtató a cég honlapján készletben kb. 1500 dollár körüli áron kerül forgalomba. 

Munkában a Replicator 2

A Replicator 2-t gyártó New York-i MakerBot Industries céget 2009-ben alapították kifejezetten 3D nyomtató eszközök gyártására. Első, szélesebb körben is használható modelljük a Thing-O-Matic volt, amelyet készletként kínáltak, és a felhasználónak kellett összeszerelnie. A Magyarországon forgalomba kerülő modellt tavaly ősszel dobták piacra. A berendezés a cégnél online is megrendelhető 2200 dollár körüli áron. Ez a berendezés, bár desktop printerként árulják, alkalmas professzionális prototípusok elkészítésére is, max. 285×153×155 mm méretben.

Fiatal holland cég gyártja a FreeDee által forgalmazott harmadik nyomtatótípust, az Ultimakert. Az első nyomtatók két éve kerültek forgalomba. Kitben és összeszerelve is meg lehet venni – az előző értelemszerűen olcsóbb, ám a cég honlapján így is közel 1100 eurót kérnek érte. A forgalmazó szerint ez a piacon kapható leggyorsabb 3D printer. Még egy különlegessége van az előző két típushoz képest: vezérlő szoftvere, a Cura nyílt forráskódú.

Simóék nem csak forgalmazni kívánnak. Szerveznek tanfolyamokat, támogatást nyújtanak a készülékekhez, de tervezést és bérnyomtatást is vállalnak.
 

Megfizethetővé vált az otthoni 3D-nyomtatás
Zselék, rétegek és lézerek: hol tart ma a 3D-nyomtatás?

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.