A cégnél 2010 óta dolgozó Oltvai Mártont július elsejei hatállyal nevezték ki a gyár igazgatójává.

Magyar szakembert neveztek ki a Schneider Electric Bécsben működő Power Drives Vienna Manufacturing Plant gyárának élére. Oltvai Márton a nyugdíjba vonuló Michael Feisthauert váltja, aki 44 évig dolgozott a vállalatnál, a bécsi gyárat pedig 12 éven át vezette. A távozó igazgató július végéig tanácsadóként segíti utódját a zökkenőmentes átmenetben.

Oltvai 2010-ben csatlakozott a Schneider Electric magyarországi csapatához, ahol 2017-ig a középfeszültségű berendezések gyártásáért, valamint hazai és export értékesítéséért felelős igazgatóként dolgozott. Ezt követően két évig a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó  beszerzés igazgatójaként Franciaországban, Kínában és Indiában tevékenykedett, globális felelősségi körrel, nemzetközi csapatot irányítva. 2019-ben kinevezték a GSC Europe Power Systems and Secure Power üzletágak európai beszerzési igazgatójává. 2021-től Kelet-Európáért felelős beszerzési igazgatóként, valamint a Budapesten található ellátási láncokért felelős központ (GSC Budapest HUB) vezetőjeként dolgozott. Utóbbi feladatát a jövőben is ellátja.

2010 előtt dolgozott többek között az AEG Power Solutions-nél, az Alstom Gridnél és az AREVA T&D-nél is.

Közösség & HR

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.