Piaci hírek

Az Öt Szem lényegében hazaküldi a Huaweit

Bár Kanadában még nem született ilyen irányú hivatalos döntés, a nagy távközlési szolgáltatók ott is bejelentették, hogy más szállítókkal dolgoznak majd az 5G-s fejlesztéseken.
 
A Windows Update-tel érkező új Edge az elődje nyomait is eltünteti
Már a kézi letöltéssel is sikeres volt a Microsoft Chromium-alapú böngészője. Az automatikus frissítéstől most újabb lendületet kaphat.
Konszolidálja felhős Power Systems-kínálatát az IBM
Megszűnik a Virtual Servers for VPC on Power. Használóinak augusztus közepéig kell költözniük – egyelőre Linux-támogatás nélkül.
Linuxon fut? A Lenovo ezerrel tolja a nyílt forráskódú oprendszert
A PC-gyártó úgy döntött, hogy minden vállalati munkaállomására ad linuxos tanúsítványt. A Red Hat Enterprise és az Ubuntu LTS disztribúció biztosan nyer ezzel.
Kitakarítják a trükkös fotókat a német útlevelekből
Új szabályozással akadályoznák meg az úgynevezett morph-olt fotók becsempészését az okmányokba, amelyek alkalmasak az ellenőrzést végző algoritmusok átverésére.
Így néz ki a tízszarvúak új toplistája
A május végi adatok alapján már 24 olyan startup működik világszerte, amelynek értékelése a 10 milliárd dollárt is meghaladja, közöttük mindössze egyetlen európai vállalkozással.
A szűkös negyedévet erős kirúgási hullám követi az IBM-nél
Lapértesülések szerint több ezer dolgozót küld el a vállalat. Elsősorban az amerikai részlegek bánják a takarékoskodást.
Mobilos számlázóalkalmazást fejlesztett a NAV
Az adóhivatal mobilos applikációjával a két éve meglévő ingyenes számlázó rendszert immár telefonok képernyőjén keresztül is lehet használni.
A fél világot vizsgálja digitális adóztatás miatt az USA
A Trump-kormányzat azért aggódik, mert egyre több országban hoznak álláspontja szerint olyan diszkriminatív intézkedéseket, melyek kifejezetten amerikai vállalatokat céloznak.
Egyre többet költenek a digitális ikrekre
A digitális ikrekből (digital twins) a gazdasági visszaesés közepette is jól megtérülő technológiai befektetés lehet, amit már korántsem csak a gyártóiparban alkalmaznak.
Rakétafokozatra kapcsol a mobilos fizetés
A mobiltárcák használata az utóbbi években is dinamikusan nőtt, ám a koronavírus utáni világban a szegmens annyira felértékelődött, hogy az robbanásszerűen katalizálja a területet.
Hirdetés

Ingyenesen tesztelhető a MasterCloud, a felhőszolgáltatások új generációja

A Servergarden új terméke az ország legnagyobb teljesítménysűrűségű, ultramodern adatközpontjában szolgálja ki a stabil, jövőálló megoldásokat kereső vállalkozásokat.

A tavaly elfogadott új Wi-Fi szabványtól az ipar is sokat vár. Terjedésének csak jót tesz a közben berobbant 5G.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.